Hilverda De Boer mukaan Huiskulan Kukkatukut -liiketoimintaan

Huiskula Oy:n ja hollantilaisen Hilverda De Boer B.V.:n (HDB) välillä on 11.2.2020 allekirjoitettu aiesopimus, jonka mukaan HDB tulee 1.8.2020 alkaen Huiskulan erikoiskauppoja palvelevan Kukkatukut -liike­toiminnan vähemmistöomistajaksi kolmanneksen osuudella.

Järjestely toteutetaan siten, että Kukkatukut-liiketoiminta siirretään 31.7.2020 Huiskulan tytäryhtiöön ja samassa yhteydessä HDB tulee mukaan yhtiöön 35% osuudella. Kukkatukkujen toiminta jatkuu Turussa ja seitsemällä muulla paikkakunnalla 1.8.2020 alkaen työnimellä ”Huiskula-Hilverda Oy”.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta Huiskulan Puutarhaan, Taimitukkuun eikä Ketjuasiakasliiketoimintaan.

Huiskulan toimitusjohtaja Jaakko Rantanen sanoo, että yrityksessä on jo pitkään pohdittu parasta ratkaisua turvata kukkatukun kilpailukyky ja kehittymisen edellytykset pidemmällä tähtäimellä.

–Tulevaisuudessa volyymien merkitys edelleen kasvaa ja suoraviivainen hankintatoiminta ympäri maailmaa sekä digitalisaation myötä IT- kaikkinensa tulevat olemaan avainroolissa.

– Hilverdan tuella pystymme jatkossa tarjoamaan entistäkin kilpailukykyisemmän palvelukokonaisuuden erikoiskaupalle yhdistämällä paikallisuuden – mukaan lukien oman tuotantomme – ja kansainvälisyyden oikealla ja vastuullisella tavalla asiakkaidemme parhaaksi.

Hilverda De Boer on vuonna 1909 perustettu yritys ja se on yksi kukka-alan suurimmista toimijoista Euroopassa. Yrityksen omistaa sen toimiva johto. Hilverdalla on suorat viljelijäyhteydet yli 20 maahan ja vientiä yli 50 maahan.

– Huiskula on tehnyt kauppaa Hilverdan kanssa jo kymmeniä vuosia ja uskomme, että heidän kanssaan meillä on parhaat edellytykset kehittää toimintaamme ja palveluamme kukkakauppiaiden parhaaksi. HDB:llä on jo muutaman vuoden ajan ollut kukkakauppoja palvelevaa tukkutoimintaa myös Norjassa ja Ruotsissa. Uskomme myös tämän asian tuovan merkittävää hyötyä toimintaamme kehitettäessä, kertoo Jaakko Rantanen.