Triplan K-supermarket kasvattaa yrttinsä itse

Pasilaan (ruotsiksi Böle) rakennettu kauppakeskus Tripla avautuu 17. lokakuuta 2019. K-supermarketin sydän on Bölen Hella, jota vetää Suomen ensimmäinen kaupan oma keittiömestari. Kauppa tulee panostamaan poikkeuksellisen rohkeasti kasvisruokaan. Tällä tavalla ruokaa ja palvelua yhdistävää kauppaa ei ole ennen Suomessa nähty.

Kauppias Petri Miettinen puolisonsa Minnan kanssa. Kuva Anniina Nissinen

– Tulemme viemään palvelun ja tarjonnan täysin uudelle tasolle. Tästä esimerkkinä muun muassa paikan päällä tehdyt laadukkaat valmisruoka-annokset, oma jauholeipomo ja 18-paikkainen viinibaari sekä kiertolaispanimo Brewcatsin kuratoima kausittain vaihtuva olutvalikoima. Suomessa ennennäkemättömän konseptin kehittämiseen olemme ottaneet oppia suomalaisilta ruoka-alan huippuammattilaisilta sekä Yhdysvalloista, kauppias Petri Miettinen kertoo.

Myymälän sisällä oleva ravintola Bölen Hella tekee valmisruoan vallankumouksen, johon on haettu inspiraatiota New Yorkista. Keittiötä johtaa Suomen ensimmäinen kaupan oma keittiömestari Mika Sillanpää kahdeksan kokin kanssa. Bölen Hellassa tehdään päivittäin kymmeniä terveellisiä ja tuoreita kasvis-, kala- ja liharuokia mukaan otettavaksi tai paikan päällä nautittavaksi.

– Raaka-aineet annoksiin kerätään kaupan omasta valikoimasta päivittäin. Kasvatamme annosten tuoreet yrtit kaupan omassa yrttiseinässä, joka on rakennettu yhteistyössä Robbes Lilla Trädgårdin kanssa. Tämän tuoreempaa ruoka ei voi enää olla, Sillanpää sanoo.

Keittiömestari Mika Sillanpää johtaa Bölen Hellaa ja on hakenut uuteen tehtävään inspiraatiota New Yorkista. Kuva Anniina Nissinen

Vege Butcher tekee kasvissyönnistä helppoa

Kauppa tulee panostamaan rohkeasti kasvisruokaan, mutta tuoretiskistä löytyy myös laadukas valikoima kalaa ja lihaa. K-Supermarket Triplassa toimii Suomen ensimmäinen Vege Butcher, kasvismestari, joka pilkkoo, höyryttää, paistaa, marinoi ja esivalmistelee sesongin maukkaimmat kasvikset. Näin sekasyöjänkin on helppo lisätä kasviksia lautaselleen.

– Vastuullisuus näkyy tänä päivänä suomalaisten lautasilla. Ihmiset haluavat syödä enemmän kasviksia ja kalaa, mutta eivät osaa valmistaa niitä. Haluamme olla Suomen reiluin ruokakauppa ja vastata lähialueen asukkaiden toiveisiin, kauppias Miettinen kertoo.

Kaupan kalatiski on MSC-sertifioitu, eli kalamestari valikoi myyntiin aina vastuullisimman vaihtoehdon. Varta vasten kaupalle suunnitellussa sushivalikoimassa on hyödynnetty kotimaista ahventa, silakkaa ja särkeä. Lisäksi tarjolla on paljon kasvissushivaihtoehtoja. Palvelutiskissä myydään vain kotimaista lihaa. Vastuullisuus näkyy myös kaupan muussa valikoimassa ja lähes 80 prosenttia koko valikoimasta on kotimaisia tuotteita.

Kaupassa myydään Triplan työmaapressuista valmistettuja kestokasseja, joita käyttämällä asiakkaille hyvitetään jokaisella ostoskerralla muovikassin hinta.