Kukkakuhhaus kokoaa kansaa

Karjalanruusu M. Halosen leikko- ja kuivakukkatarha on noussut valtakunnan kuluisuudeksi. Kukkapelto on näyttävimmillään elo-syyskuun vaihteessa. Yrittäjä myy kuivakukkia ympäri vuoden, mutta kesäkukkasesonki on taloudellisesti tärkein. Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 6/2019 on artikkeli Markku Halosesta.

PUUTARHA-SANOMAT/ RÄÄKKYLÄ

Markku Halonen esittelee perhosista kertovaa opastaulua. Kukkapelto on parhaimmassa loistossaan elokuun lopulla.

Puutarhuri Markku Halonen käyskentelee verkkaisesti hehtaarin suuruisella kukkapellollaan. Se ei vielä 7. heinäkuuta Avoimet Puutarhat -päivänä ollut kukkaloistossa ja vierailijoita kävi harvakseltaan. Reilua kuukautta myöhemmin – elokuun 17.–18. päivä – tilanne on jo toinen, kun yli tuhat vierailijaa läheltä ja kaukaa saapuu nauttimaan Markun järjestämästä Kukkakuhhauksesta.

– Se on maalaisromanttinen kukkatapahtuma. Kuhhauksessa on paljon nähtävää ja erinomaisen leppoisa tunnelma, kehaisee Markku. Luvassa on haitarimusiikkia, lauluesityksiä ja paikallisten yrittäjien valmistamaa ruokaa.

Kukkia sopuhinnoin

Kukkakuhhaus nostettiin esille YLEn Egenland -dokumenttisarjassa. Siinä Markku selitti ”kuhhauksen” olevan äkillinen tapahtuma, kuhahdus, joka kerää yllättävän suuren väkimäärän ihmettelemään kukkien paljoutta. Epäilemättä kukkapäivän nimellä on jotain sukulaisuutta myös Rääkkylän kansanmusiikkifestivaali Kihauksen kanssa.

Markku on järjestänyt Kukkakuhhauksen vuodesta 2010 alkaen. Viihtymisen lomassa ihmiset keräävät kukkapellolta haluamiaan kukkakimppuja.

– Pidän sopuhintaa, 25 kukkaoksaa maksaa 12 euroa.

Kukkapellon tuotteista noin puolet myydään tuoreena ja puolet kuivattuina kimppuina ja koriasetelmina, joita tehdään talvella.

– Syrjässä ollaan, joten otan kukat mukaan ja kierrän tapahtumia Karjalassa ja Savossa. Kuiva- ja tuorekukat tukevat syksyn myynnissä toisiaan.

Lue koko juttu Puutarha-Sanomista. Katso videot alla olevista linkeitä.

Egenland Kukkakuhhauksessa

MTV3:n uutiset Kukkakuhauksesta

 

 

 

 

Markku Halonen esittelee perhosista kertovaa opastaulua. Kukkapelto on parhaimmassa loistossaan elokuun lopulla.