Ansarin Pasi Hakkaraisesta MTA:n uusi puheenjohtaja

Joulukuun 10. päivänä Helsingissä pidetyssä Maaseudun Työnantajaliitto MTA:n syyskokouksessa valittiin liiton hallinnon johtohenkilöitä. Hallituksen puheenjohtajaksi tuli äänestyksen jälkeen toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen Luumäeltä. Hän edustaa liitossa puutarhasektoria ja päivätyönään toimii Ansari-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajana. Pasi Hakkarainen on tätä ennen ollut kaksi vuotta hallituksen varapuheenjohtajana.

Pasi Hakkarainen valittiin MTA:n puheenjohtajaksi. Kuvassa toimitusjohtaja Hakkarainen pitää tervehdyspuhetta Ansarin laajennuksen vihkiäisissä 2016.

Puheenjohtajavalinnan jälkeen palkittiin tehtävää vuodesta 2006 hoitanut talousneuvos Kimmo Hovi, joka saatesanoissaan arvosti työnantajaliiton yhtenäisyyttä ja painotti sen tärkeyttä tulevissakin työmarkkinoiden haasteissa.

Syyskokous päätti myös hallituksen kokoonpanosta ensi vuodelle. Hallituksessa vuonna 2019 ovat maaseutuelinkeinoista maanviljelijä Niels Borup Lapinjärveltä, maanviljelijä Timo Heikkilä Ruskolta, maanviljelijä Cecilia Rosenlew Hattulasta ja maanviljelijä Riku-Sippo Uotila Kangasalta. Puutarha-alaa hallituksessa edustavat toimitusjohtaja Juha Oksanen Turusta ja toimitusjohtaja Tomi Tahvonen Raaseporista. Viherrakennusalan edustajana jatkaa toimitusjohtaja Mikko Jaakkola Tammelasta samoin kuin turkistuotannon edustajana toimitusjohtaja Lars-Erik Nyman Pedersörestä.

Syyskokouksessa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala kertoi sovittelutoimen muutoksista ja sen kehittämistarpeista. Hän korosti puheenvuorossaan kuitenkin työmarkkinaosapuolten vastuuta mm. työehtosopimusten sisältöjen kehittämisessä ja jatkuvan vuoropuhelun tärkeyttä. Tavoitteena on ratkaista erimielisyydet ensisijaisesti neuvottelupöydässä tes-osapuolten välillä.

MTA on maaseutuelinkeinojen, puutarha-alan, viher- ja ympäristörakentamisalan sekä turkistuotantoalan työnantajajärjestö, jossa on runsaat 1 300 jäsentä. MTA neuvottelee alojen työehtosopimukset Teollisuusliiton kanssa.

Toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen ja Ansarin työporukka vihkiäisjuhlassa 2016, lue lisää tästä linkistä