Stanislav Jaš mehiläishoitajien johtajaksi

 

Stanislav Jaš aloitti Suomen Mehiläishoitajain Liiton toiminnanjohtajana 1. maaliskuuta. Tehtävää aiemmin hoitanut Heikki Vartiainen jää eläkkeelle 30. huhtikuuta.

Tšekkiläissyntyinen Stanislav Jaš on neljännen polven mehiläistarhaaja, joka on hoitanut mehiläisiä neljässä EU-maassa. Vuodesta 2012 hänen mehiläistarhansa ovat sijainneet nykyisessä kotimaassa Suomessa.

Tšekkiläissyntyinen Stanislav Jaš on neljännen polven mehiläistarhaaja

Jaš on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hänen vahvuuksiaan ovat Euroopan unionin ja erityisesti maatalouspolitiikan ja mehiläishoito-ohjelman tuntemus sekä monipuolinen kielitaito. Jaš toimii myös Copa-Cogecan hunajatyöryhmän varapuheenjohtajana Brysselissä.

”SML:n toiminnanjohtajana haluan kehittää mehiläisalaa sekä pölyttäjien suojelua niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Liittomme edistää harrastus- ja elinkeinotoimintaa, jota harjoitetaan Suomessa eteläisestä saaristosta Pohjois-Lappiin asti”, Stanislav Jaš toteaa.

Hän painottaa, että alan kehittäminen edellyttää tieteellistä tutkimusta ja yhteistyötä monien eri tahojen kanssa. Jaš on itse osallistunut muun muassa peltokasvien pölytystutkimukseen, mikä on vakuuttanut hänet mehiläishoitajien ja viljelijöiden yhteistyön hyödyistä.

”Koko yhteiskunta ja etenkin viljelijät hyötyvät laajasta ja luonnonmukaisesta pölytyksestä. Korvaamattoman pölytyspalvelun lisäksi tuotamme Suomessa huippulaatuista hunajaa, jonka tarinaa kannattaa kertoa ja viedä myös ulkomaille.”