Epli-omenoita saa nyt Suomesta

Satotukku Oy tuo nyt Suomeen herkullisia Epli-omenoita.  Sen Inored Story -lajiketta kasvatetaan Italian Piemontessa.

Satotukku tuo Epli-omenaa Italian Piemontesta.

Houkuttelevan näköistä Epli-omenasatoa korjattiin ensimmäisen kerran vuoden 2016 syksyllä.

– Epli ei ole vain kaunis katsoa, vaan se on rakenteeltaan rapea, tasalaatuinen, erittäin mehukas ja laadukas omena. Kauniin syvänpunaiset omenat ovat sopivan sokeripitoisia ja kestävät hyvin säilytystä. Viime kesän kuumuudesta johtuen nämä toisen kauden omenat ovat kooltaan hieman pienempiä edellisiin verrattuna, kertoo Maarit Riikonen Satotukusta.

Inored Story -lajiketta kasvatetaan Italian Piemontessa, Cuneon tasankoalueella, joka on 300-600 metriä merenpinnan yläpuolella. Alue on Italian parhaita omenanviljelysalueita. Alpit ja Langhe-kukkulat luovat suotuisan ilmaston, jossa valo, kosteus, maaperän ominaisuudet ja lämpötilan vaihtelut ovat juuri oikeassa suhteessa laadukkaiden ja maukkaiden omenoiden viljelyyn

– Omenat ovat ravintorikkaita, sillä niissä on paljon vatsaa helliviä kuituja, vitamiineja ja flavonoideja, sanoo Riikonen.

Satotukku Oy on yksi Suomen suurimmista vihannes- ja hedelmätukkutoimijoista, joka on toiminut jo 50 vuotta.

Riikosen mukaan Satotukku on ajan tasalla uutuuksista sekä trendeistä ja toimii edelläkävijänä luomutuotteissa.

– Olemme tutustuttaneet asiakkaat ja kuluttajat vuosien kuluessa moniin uusiin tuotteisiin maailmalta. Tarjoamme verkkosivuillamme myös hyödyllistä tietoa ja maukkaita reseptejä vihannes- ja hedelmäosaston tuotteista.