Partaharju teki ison laajennuksen

 

Partaharjun Puutarha ottaa parhaillaan käyttöön uutta 1,5 hehtaarin blokkihuonetta. Uusi 20.000 kuution pakkas- ja kylmävarasto valmistui syksyllä. Laajennukset vankistavat puutarhan merkittävää asemaa metsäpuiden taimien ja sipulikukkien tuottajana. Kolmas tukijalka on puuterminaali. Puutarha-Sanomat -lehdessä nro 2/2018 on laaja artikkeli puutarhasta.

[PUUTARHA-SANOMAT: PIEKSÄMÄKI]

Partaharjun Puutarha Oy on 40 vuotta vanha yritys ja viime vuosina se on laajentunut rivakasti. Uuden blokkihuoneen myötä kasvihuoneala kasvaa 5,5 hehtaariin. Kylmä- ja pakkasvarastotila kasvoi yli tuplasti suuremmaksi.  Ruusutalosta on tullut sipulikukkien, metsäpuiden taimien ja sahatavaran tuottaja.

Näkyvien rakennusten lisäksi puutarhan ulkoalat ovat tuotantotiloja. Kasvihuoneiden ympärillä olevaa puutarhatonttia on 50 hehtaaria ja puuterminaalin käytössä on 45 hehtaarin pinta-ala. Uutta salaojilla ja veden talteenoton systeemeillä varustettua metsäpuiden taimikenttää valmistui nyt viisi hehtaaria eli puolet lisää.

– Laajennusinvestoinnit maksavat kuusi miljoonaa euroa. Ensi kesänä investoidaan kuivaamoon, jos rahoituspäätökset saadaan, kertoo Erkki Savolainen.

– – – – –

Lue artikkeli tästä linkistä ostamalla lehden näköispainos (5 €/lehti).

Voit katsoa myös Partarharjun Puutarhan tulppaanituotannosta kertovan videon,  jonka Puutarha-Sanomat teki vuonna 2012.