Babypinaattia Piltiltä

Piltti Oy Kauppapuutarha on aloittanut toimintansa jo 1950-luvulla, joten kokemukseltaan se on jo kypsässä iässä, mutta silti puutarha puhkuu uudistumista.  Yrittäjä Hanna Helenius on tuonut markkinoille pinaatin ja nyt myös vuonankaalin ympärivuotisesti. Tämä artikkeli on julkaistu kokonaisuudessa Puutarha-Sanomien numerossa 1/2018, lue lehti tästä.

[PUUTARHA-SANOMAT: PÖYTYÄ]

Piltti Oy aloitti babyleafien viljelyn nelisen vuotta sitten pakaten alkuun ne sekoituksina, mutta nykyisin kasvatetaan pelkkää pinaatin lehteä.

– Viljelemme aitoa pinaattia, Spinacia oleraceaa. Moni yllättyy tuoreesta pinaatista positiivisesti, kun he ovat aiemmin tutustuneet pinaattiin vain pinaattikeitossa tai avomaalla viljeltävään uudenseelanninpinaattiin eli lamopinaattiin, joka on  eri  sukuinen kasvi,  sanoo Hanna Helenius.

 

Hanna kertoo hakeneensa viljelytekniikkaan vinkkejä Italiasta, Tanskasta ja Hollannista.

Tasaista tuotantoa ympäri vuoden

Puutarhan pinaattiala on 1,1 hehtaaria ja valaisintehona on 220 wattia neliölle. Viljelykierto on nopea, kun  vuodessa saadaan 12 satoa. Pinaatti viljellään turvepedeissä ja pedit muokataan ja kylvetään traktorivetoisilla laitteilla. Pinaatti taimettuu viikossa ja talviaikaan valotusta annetaan taimettumisen jälkeen alkuun 8 tuntia ja viimeisen kasvatusviikon ajan 18 tuntia vuorokaudessa.

Lue koko artikkeli tästä