Luomukasvikset kasvavat

Pro Luomu ry valitsi Suomen Parhaaksi LuomuHeVi-kaupaksi 2018 K-supermarket Kasarmin, joka voitti tittelin myös viime vuonna. Kunniamaininnoilla palkittiin Sokos Herkku Tampere ja espoolainen K-supermarket Mankkaa. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomien numerossa 1/2018 (ilmestymispäivä 19.1.2018).

K-supermarket Kasarmin edustajat Anne Saarinen ja Kirsti Ojala pokkasivat kaksoisvoiton. LuomuHevi-kilpailun tuomaristoa vasemmalta Sari Iivonen, Aura Lamminparras ja Marja-Riitta Kottila sekä oikealla Annika Hongell-Hakkarainen.

K-supermarket Kasarmi vakuutti kilpailun raadin luomuhevin laajalla valikoimalla, tuotteiden houkuttelevalla esillepanolla sekä moitteettomalla laadulla. Kuitenkin voitto varmistui tällä kertaa lopullisesti loistavilla luvuilla: kaupan luomuhevin myynti lisääntyi viime vuonna huikeat 20 %, ja luomun osuus oli 9 % kaupan kaikesta hevimyynnistä. Näin kovat luvut kertovat tinkimättömästä työstä ja aidosta sitoutumisesta luomuun.

Sokos Herkku Tampere palkittiin kunniamaininnalla hyvästä luomusta. Paistinkääntäjien Veljeskunnan käädyt ovat Timo Pitkärannalla ja Tapio Pakasella.

Kunniamaininnalla palkitut Sokos Herkku Tampere ja K-supermarket Mankkaa saivat niin ikään kiitosta luomuhevituotteiden laajasta valikoimasta sekä hyvästä esillepanosta ja laadusta. Sokos Herkku Tampereen heviosastolla luomun osuus kokonaismyynnistä oli komeasti lähes 8 %. Raati vaikuttui myös K-supermarket Mankkaan omistautuneesta työstä luomuhevin myynnin edistämiseksi.

Sokos Herkku Tampereen myyntipäällikkö on Timo Pitkäranta, ja hevistä vastaa Tuija Virkkula. K-supermarket Mankkaan kauppias on Pekka Iho, ja hevistä vastaa Leila Barck apunaan Heli Hekkala ja Emmi Barck.

Leila Barckin luoma ”Pieni luomupuoti” ison K-supermarket Mankkaan heviosastolla toi kunniamaininnan.

LuomuHeVi-kilpailun raati laittoi ilahtuneena merkille, että kilpailu oli tänä vuonna erittäin kovatasoinen ja huomattavan tasaväkinen. Kaikissa kisakaupoissa luomutuotteiden laatu oli hyvä ja esillepanoon kiinnitettiin huomiota.

Kilpailun raatiin alusta alkaen kuulunut myyntipäällikkö Annika Hongell-Hakkarainen Satotukusta arvostaa suuresti kauppojen työtä luomuhevin hyväksi. Hän on todennut, että nykyään luomutuotteet nousevat etumassoihin ja kampanjoihin.

– On mahtavaa huomata, että luomua ei enää pidetä välttämättömänä pahana vaan sen tuotevalikoimaa ja esillepanoa kehitetään kaiken aikaa paremmaksi. Tämä on oikea tie, kun halutaan kasvattaa luomuhevin tunnettavuutta ja lisätään sen osuutta kuluttajien ostoskorissa, Hongell-Hakkarainen kannustaa.