Yleisö voi osallistua vielä muutaman päivän ajan Vuoden suomalaisen elintarvikkeen valintaan. Äänestys sulkeutuu 17.4.
Finalistit valinnut asiantuntijaraati painotti herkullisen maun ohella valinnoissa erityisesti ravitsemusta, ympäristönäkökulmaa, tuotantoeläinten hyvinvointia ja kaupallista potentiaalia,
Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun viisi finalistia ovat Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki, luomutomaatti & yrtit, kalasäilyke, Saarioisen Balanssi Kirjolohifileeateria ja Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura Kaurapuuteri.
Raadin yllätti kilpailuun lähetettyjen tuotteiden valtava määrä ja monipuolisuus. Korkeatasoiseen kilpailuun osallistui 69 kotimaista uutuustuotetta. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17.5.2016.
Voit osallistua äänestykseen tästä.