Lind’s kök on käymisen arvoisin

PUUTARHA-Sanomat lehden numerossa 3/2016 oli Camilla Heikkilän artikkeli närpiöläisestä kasvihuoneravintolasta, nimeltään Lind’s Kök.
Se on listattu mukaan internetsivusto Thrillistin EU-maista tehtyyn listaukseen. Listalle valittiin ainoastaan yksi ravintola jokaisesta maasta.

Elämyksellinen ravintola löytyy Närpiön Bäcklidenistä.
Elämyksellinen ravintola löytyy Närpiön Bäcklidenistä.

– Tuntuuhan se hienolta kun tällaista tapahtuu, sanoo Maria Berg, joka omistaa ravintolan.

Syksyllä tulee kuluneeksi 11 vuotta siitä kun Berg avasi kasvihuoneravintolansa. Avajaisten jälkeen kävijöitä on ollut jo 200 000. Berg kertoo, että myös Lonely Planet, joka on yksi maailman suosituimmista matkailusivustoista, listasi hänen ravintolansa top 16-listalleen Suomalaisista ravintoloista.

– Voi olla että Thrillist löysi ravintolan sitä kautta. On mahdollista että saan tänne lisää ulkomaalaisia asiakkaita tämän vuoksi. Meillä käykin jo ennestään aika paljon ulkomaalaisia turistiryhmiä. Tällainen nimitys ei ainoastaan tee hyvää minun ravintolalleni, mutta myös koko Närpiölle.

Kasvihuoneravintolaa on palkittu myös ruokakulttuuristipendillä vuonna 2006 ja Maria on valittu vuoden Närpiöläiseksi yrittäjäksi vuonna 2008.

Lind´s Kök on tunnettu erikoisista ruokalajeistaan. Tomaattijäätelö, tomaattipannacotta ja mansikka-valkosipulicocktail ovat esimerkkejä ruokalajeista, joita pääsee maistelemaan ravintolassa. Ravintolassa kasvaa yhteensä 210 erilaista kasvia ja hedelmää, joita myös käytetään ruoanlaitossa.

A´la Carten lisäksi ravintola tarjoaa seitsemän ruokalajin tomaattimenyyn sekä lounaspöydän.

– Alamme rakentaa lasiterassia tässä kuussa ja toivottavasti se olisi valmis toukokuussa. Kesällä olisi tarkoitus saada enemmän asiakkaita mahtumaan tänne lounaille, koska meillä on ollut aika täyttä silloin aina. Uuden terassin myötä saamme 60 uutta istumapaikkaa.

Maria Berg on myös kirjoittanut kaksi keittokirjaa, jotka voi tilata yrityksen nettisivuilta.

Voit ostaa PUUTARHA-Sanomat nro 3/2016 -lehden tästä linkistä.