JH Vihannes sai kasvun eväät

JH Vihannes Oy muutti vuodenvaihteessa Nurmijärven Klaukkalasta Kivikonlaitaan, Kehä I:n ja Lahdentien kainaloon. Uudet vihanneskauppaa varten suunnitellut tilat ja loistava sijainti luovat kasvun edellytykset. 

JH Vihanneksen uudet tilat sijaitsevat Kivikonlaidassa, Lahden moottoritien kupeessa.
JH Vihanneksen uudet tilat sijaitsevat Kivikonlaidassa, Lahden moottoritien kupeessa.

 

Jari Hägg  ja Jukka Hägg ostivat vuosituhannen vaihteessa kaalinviljelijä Jaakko Huuselan 1987 perustaman JH Vihanneksen. Veljeksillä oli hevi-kaupasta takanaan vankka kokemus, kun molemmat olivat aiemmin tehneet sitä muiden palveluksessa.

– Yrityksen nimeä ei tarvinnut muuttaa, kun nimikirjaimet sattuivat kohdalleen, naurahtaa toimitusjohtaja Jari Hägg.

JH Vihannes on viime vuosina kasvanut hyvin prosentein, liikevaihto on kivunnut yli 5 miljoonan euron.

– Tarvitsimme lisää tilaa ja päätimme rakentaa. Samalla tulimme lähemmäksi asiakkaita, kun saimme Helsingin Kivikonlaidasta tontin.

– Sijainti on logistisesti äärimmäisen hyvä. Uudet tilat on tehty nopeakiertoista hevi-kauppaa varten.  Meillä on mahdollisuuksia toimia laajemmin muuallakin kuin Suur-Helsingissä, lupaa Jari Hägg tyytyväisenä.

Jukka Hägg vastaa muun muassa myynnistä ja ostoista.
Jukka Hägg vastaa muun muassa myynnistä ja ostoista.

Asiakkaina ravintolat ja hotellit

JH Vihanneksen rakennus on kooltaan 1800 neliötä ja lastauspisteitä on kuusi.  Rakennuksessa on moderni tekniikka ja toimistopuolta lukuun ottamatta tila on kylmä- ja viileätilaa.

Yritys on keskittynyt sk-puolen palvelemiseen eikä se panosta vähittäiskauppoihin.

– Tämä on tietoinen valinta, sillä haluamme pitää 100-prosenttisen toimitusvarmuuden. Joskus on pyritty palvelemaan molempia tahoja, mutta jos kauppa päättääkin ottaa yhden lavan enemmän, se voi aiheuttaa toimitusvajausta ravintolaan, perustelee Jari keskittymistä palvelemaan yksityisen puolen hotelleja ja ravintoloita.

Hevi-alalla on tukkujen välillä raaka kilpailu, ja yksityisiä tukkuja on hävinnyt kartalta.  Monet paikalliset tukut ovat laajentaneet sortimenttiaan hevi-tuotteista lähelle täyden palvelun valikoimaa. JH Vihannes on kuitenkin pitäytynyt hevi-valikoimassa.

Keruu tehdään yöllä

– Panostamme alaan, minkä me osaamme hyvin. Meillä on oma maahantuonti ja suorat kontaktit kotimaisiin viljelijöihin. Jakelun hoitavat pääkaupunkiseudulla omat autot.

Jari Hägg iloitsee siitä, että asiakkaat ovat pitkäaikaisia ja heidän luottamuksensa on saatu.

– On pärjätty karkeloissa.  Luotamme myös jatkossa iskukykyymme ja i investointi uusiin tiloihin tuo sitä lisää.

Ensimmäiset kuormat asiakkaille lähtee aamuisin kello 4. Talo toimii ympäri vuorokauden kuusi päivää viikossa. Yövuoro alkaa kello 22 ja silloin on kovin vauhti päällä. Yrityksessä on 15 henkilöä.

– Tilaukset tulevat sähköisiä teitä. Puhelinmyynti tukee sähköistä kauppaa. Keväällä on tulossa verkkokauppa asiakkaille, joten silloin avautuu yksi vaihtoehto lisää tehdä ostoksia. Verkkokauppa helpottaa asiakkaan arkea, uskoo Jari Hägg.

Artikkeli on julkaistu Hyvää Pataa -lehden numerossa 1/2016, voit ostaa (5 €) lehden tästä linkistä.

Jari Hägg sanoo yrityksen keskittyvän hevi-alan tukkukauppaan.
Jari Hägg sanoo yrityksen keskittyvän hevi-alan tukkukauppaan.