Peruna-ammattilaisten päivä Dagsmarkissa

Peruna-alan ammattilaistapahtumaan Potato Scandinavia järjestetään Kristiinankaupungin Dagsmarkissa perjantaina 21.8.2015. Tapahtuman keskuspaikkana on Majbo nuorisoseurantalo. Näyttelyssä on lajikekenttä ja nostonäytöksiä.  Näyttely on auki kello 10–17.

Kokonaisuutena tapahtuma on samankaltainen kuin Perunantuottajan Peltopäivät 2013, jolloin kävijöitä oli noin 600 henkeä. Potato Scandinaviassa on jokaiselle jotain, teemana ”Meet the all Potato Professionals”.

Dagsmarkissa on mm. perunan lajike-esittelyitä. Kuva kahden vuoden takaisesta Perunapäivästä Jepualla.
Dagsmarkissa on mm. perunan lajike-esittelyitä. Kuva kahden vuoden takaisesta Perunapäivästä Jepualla.

Päivän aikana on mahdollisuus päästä tutustumaan perunanviljelyn viimeisimpään teknologiaan. Perunalajikekentältä löytyy yli 60 eri lajiketta. Mukana ovat niiden edustajat kertomassa yksityiskohtaisesti eri lajikkeiden viljelystä, käyttäytymisestä, varastoinnista, käyttötarkoituksista jne. Alueelta löytyy myös paljon muita alan ammattilaisia ja näytteilleasettajia.

Country -ravintolassa on mahdollisuus maksulliseen lounaaseen, joka sijaitsee Majbon alueella.  Ravintola on auki jo torstaina. Alueella on anniskeluoikeudet. Ravintolan yhteydessä myös Country Store, jossa myynnissä lähialueen viljelijöiden viljelemiä ja jalostamia tuotteita sekä muita country -aiheisia tuotteita.

Yleisölle on alueelle kolme euron pääsymaksu, joka sisältää paikoituksen, päivän ohjelman ja alueen kartan. Paikalle on järjestetty kuljetus Country -ravintolan ja näyttelyalueen välillä.

Päivä huipentuu perinteiseen country -tyyliseen sadonkorjuujuhlaan Majbon Country -ravintolassa, samalla avataan lauantaina Kristiinankaupungin keskustassa jatkuvat Potato Festivaalit. Juhlassa vierailla on mahdollisuus itse valmistaa oma illallisensa grillimestarien avustuksella. Illallisen yhteydessä on mahdollisuus nauttia hyvästä viihteestä.

Lauantaina 22.8. Potato Festivaalit jatkuvat Kristiinankaupungissa Pop-up Ravintolapäivänä. Tapahtuma on sekä kuluttajille että ravintola ja muille ruoka-alan ammattilaisille.

Alueen ravintoloissa on mahdollisuus eri kokkien valmistamiin lounaisiin, joissa päästään maistelemaan mm. eri perunalajikkeita. Samalla on mahdollisuus saada tarkempaa tietoa eri perunalajikkeiden käyttömahdollisuuksista jne.

Päivän aikana areenalla on kokkikilpailu, yleisölle suunnatun perunaleivonnaisten arvostelu sekä muita viihdetapahtumia.

Festivaalit saadaan päätökseen country -tyylisessä sadonkorjuujuhlassa, ravintola Jungmanissa (Merikatu 8, Kristiinankaupunki).

Potato Scandinavian avaajana sekä Potato Festivaalin emäntänä toimii Anna Strömberg.