Hevi-kauppa on yhteispeliä

K-supermarket Mankkaan hevi-osaston hoitaja Leila Barck kiittelee espoolaisia asiakkaita siitä, että he ovat vaativia ja kokeilunhaluisia.

– Asiakkaat ovat terveyden perään. He haluavat saada vitamiinit ja muut suoja-aineet vihanneksista eikä purkista. Kotimaiset tuotteet ovat erittäin turvallisia ja itse rummutan kotimaisuutta.

– Talviaikanakin meillä myydään vain kotimaista kurkkua ja pyöreästä tomaatista ulkomaista on vain terttutomaatti. Kotimaisuus on asiakkaiden valinta, korostaa Leila.

Leila Barck kiittelee viljelijöitä, kun he vastasivat nopeasti lehtikaalin kysyntään.
Leila Barck kiittelee viljelijöitä, kun he vastasivat nopeasti lehtikaalin kysyntään.

Leila sanoo, että asiakkaiden kanssa keskustellaan ja heitä neuvotaan ja autetaan.

– On itsenikin kannalta mukava tehdä työtä, kun voi kokeilla erikoisempiakin tuotteita. On oltava koko ajan ruokatrendien hermolla ja seurattava ruokaohjelmia. Tämä on elämäntapa.

Viljelijäin nimet nostetaan esille

Leila Barck kertoo, että vihannesten suoraostot ovat lisääntyneet..

– Näin viljelijät tulevat paremmin esille ja asiakkaat saadaan herätettyä. He saavat valita viljelijöiden välillä. Suoratoimituksissa tuotteet saadaan nopeammin myyntiin ja se on myös ekologisempaa, kun käytetään kierrätyslaatikoita.

Leila on kiitollinen, kun viljelijät ottavat uudet jutut nopeasti tuotantoon.

– Lehtikaalin kysyntään pystyttiin jo viime vuonna vastaamaan täysillä, kun kotimaiset lehtikaalit tulivat ruukuissa ja pusseissa tukkujen valikoimiin.

Leilan mukaan hevi-kaupassa menestymisen pääasiat ovat tuoreus, laatu, valikoima ja hinta.

Lue Leila Barckin haastattelu PUUTARHA-Sanomien numerosta 6/2015, linkki näköispainokseen on tässä (lehden hinta 5 €).