Lehmä kannustaa luomuun

Luomun kuluttajamainoskampanja alkoi eilen 11.5.  Kampanjan toteuttaneen mainostoimisto Markit Oy:n toimitusjohtaja Tommi Hongiston mukaan kampanja on esillä eri medioissa, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monta kuluttajaa sekä muistuttaisi luomusta ja kertaisi sen hyötyjä.

Lehmä ammuu mainoksissa "luomuu".
Lehmä ammuu mainoksissa ”luomuu”.

– Tv-mainosten avulla pyritään herättelemään, radiomainos taas välittää luomun sanomaa ja printtimainoksella koetetaan aktivoida kuluttajia. Näiden lisäksi verkkosivusto luomuu.fi:stä voi lukea lisätietoja luomukampanjasta.

– Mainokset on sijoitettu kotoiseen ympäristöön, jonka henkilöihin erityisesti aikuiset voivat samastua. Lapsia taas luultavasti puhuttelee mainosten lehmä ja sen ”luomuu”-ammuminen, Hongisto selvittää kohderyhmävalintaa, joka on koko perhe.

Luomukampanjan mainokset alkoivat pyöriä eilen MTV3:lla ja AVA:lla sekä useilla radiokanavilla. Printtimainoksia voi nähdä kauppojen ostoskärryissä, ja lisätietoa voi hakea verkkosivustolta luomuu.fi, joka myös avautui 11. toukokuuta.

Kampanja osa luomualan kehitysohjelmaa

Kampanjan tavoitteena on saada kuluttajat lisäämään luomuostojaan. Kampanja on osa maa- ja metsätalousministeriön tilaamaa hallituksen luomualan kehittämisohjelmaa, joka aloitettiin vuonna 2013.

– Yhteistyö eri toimijoiden kesken on toiminut loistavasti, ja paljon hyvää on saatu aikaan, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kiittelee.

Hallituksen luomualan kehittämisohjelman tavoitteena on nostaa luomuviljelyn osuus 20 prosenttiin koko Suomen viljelyalasta vuoteen 2020 mennessä. Luomuohjelmaa koordinoiva maatalousylitarkastaja Leena Seppä kertoi kampanjan avaustilaisuudessa, kuinka luomuviljelyn osuus on kasvanut tasaiseen tahtiin Suomessa.

– Kansainvälisellä mittapuulla Suomen luomutuotanto ja luomun ostovoima ovat kuitenkin jäljessä luomumahteja, kuten Tanskaa.

– Kehittämisohjelma ja kuluttajakampanja kannustavat luomuun, minkä toivotaan näkyvän myös luomutuotannon ja luomun ostovoiman kasvuna, Seppä kertoo.

Lisätietoa kampanjasta Luomuu.fi -sivulta.