Huollettavuus uutuutena LED-valaisimiin

Netled julkistaa Närpes Expossa 23 – 24.4.2015 uuden välivalaisimen, jossa muiden uusien ominaisuuksien lisäksi huolto ja osien vaihdettavuus on tehty mahdollisimman helpoksi ja kustannustehokkaaksi.

– Keskustellessamme viljelijöiden kanssa, LED -valaisinten huollettavuus ja päivitys nousi esiin yhtenä merkittävimpänä huolenaiheena. Siksi olemmekin panostaneet tuotekehityksessämme valaisinten huollettavuuteen. Uudessa Hortishine -välivalaisimessamme on nyt nähtävillä tulokset. Olen erittäin tyytyväinen uuden Hortishine -valaisimemme rakenteeseen ja uskon, että myös viljelijät näkevät valaisimen nerokkuuden, toteaa toimitusjohtaja Niko Kivioja Netled Oy:stä.

Niko Kivioja esittelee PuutarhaExpo 2015 -messuilla uuden LED-valaisimen, joka ei ole vielä tässä kuvassa.
Niko Kivioja esittelee PuutarhaExpo 2015 -messuilla uuden LED-valaisimen, joka ei ole vielä tässä kuvassa.

Kiviojan mukaan uusi välivalaisin malli häikäisee keveydellään ja valotehollaan.

– Kahden metrin valaisin painaa virtalähteineen vain 3,5 kg. Valaisin koostuu kahdesta ledirimasta, sekä teholähteestä. Osat on kiinnitetty toisiinsa siipimutteri kiinnikkeillä sekä johtoliittimillä siten, että osat on tarvittaessa irrotettavissa ja vaihdettavissa uusiin paikan päällä kasvihuoneessa ilman työkaluja.

– Siten valaisimen huolto ja päivitys voidaan toteuttaa helposti ja nopeasti, eikä valotukseen tule pitkiä katkoksia.

Kaksiosaisessa rungossa varjostus on minimoitu. Ledirimojen lisäksi valaisimessa on vain muutama kiinnike, jotka toimivat samalla johtokourunua sähkökaapeleille.

Valaisimiin on myös tarjolla valmiskaapelointi, mikä mahdollistaa valaisinten kytkemisen ketjuksi tehdasasenteisilla kaapeleilla ilman lisäosia. Näin ollen myös myös valaisimien asentaminen on helppoa.

Uusi välivalaisin on nähtävillä Närpes Expossa 23. – 24.4.2015. Näyttelyn yhteydessä on seminaarit. Netledin  seminaariesitys ”Led-tekniikka nyt ja tulevaisuudessa”  on perjantaina klo 13.