Kalle Hoppula MTT Valiotaimituotannon asiakkuuspäälliköksi

Vanhempi tutkija Kalle Hoppula siirtyy 1.1.2014 alkaen MTT Valiotaimituotannon asiakaspäälliköksi. Samalla hän lopettaa nykyiset tehtävät MTT Sotkamon asiakaspäällikkönä ja MTT Sotkamon kasvintuotantotutkimuksen esimiehenä. MTT Valiotaimituotannon asiakaspäällikkyys on osa-aikainen (50%). Toisen puoliskon Hoppulan ajasta koostuu vanhemman tutkijan työstä MTT Sotkamossa ja osin hän on vuonna 2014 koti-isänä. Hoppulan työhuone tulee edelleen olemaan Sotkamossa, vaikkakin osan ajasta hän on MTT Laukaassa.

Kalle Hoppulan haastattelu julkaistiin Puutarha-Sanomien numerossa 9/2013. Hän muutti perheineen Piikkiöstä Laukaaseen 2004 ja edelleen Sotkamoon vuonna 2005.

– Valitsimme Sotkamon, sillä Kainuussa on neljä vuodenaikaa, järvet ja upeat maisemat. Tämä on vireä pakkakunta ja Vuokatin turistikeskittymän ansiosta täällä on hyvät palvelut.

Kalle ja Kati Hoppulalla on kolme lasta ja viisi vuotta sitten Hoppulat ostivat pientilan, jossa he harjoittavat puutarhakasvien viljelyä parin hehtaarin alalla.

– Oma viljely tukee tutkijan työtä, sillä silloin tutkimuksissa on arkirealismi mukana, perustelee Kalle ja sanoo tavoitteena olevan, ettei tutkimuksista lähtisi tietoa ilman taloudellista tarkastelua.

Voit lukea ”Kainuussa kasvaa mahdollisuuksia” -artikkelin Puutarha-Sanomien digitaalisesta näköispainoksesta (lehden hinta 5 €)tästä linkistä
tai tilata Puutarha-Sanomat tästä linkistä