DataFlora osti Ruusutarhat

DataFlora -yritysryhmä on hankkinut omistukseensa Ruusutarhat kukkatukun liiketoiminnot ja liikenimen. Lokakuun 31. päivänä tehdyllä kaupalla Ruusutarhat kukkatukku siirtyy DataFlora-yritysryhmän omistukseen.

Ruusutarhat Kukkatukku Oy hakeutui konkurssiin elokuussa ja konkurssihallinto on siitä lähtien etsinyt toiminalle jatkajaa. Nyt tehty kauppa mahdollistaa liiketoiminnan katkeamattoman jatkumisen ja tukkutoimintojen palveluksessa olleet henkilöt jatkavat DataFlora-yritysryhmän palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

– Työpaikkojen ja hyvien asiakassuhteiden säilyminen olivat ensisijaiset tavoitteemme, toteaa konkurssihallinnon edustaja Ari Vesterinen. Kasvihuoneille ja viljelytoiminnalle etsitään vielä ostajaa.

DataFlora-yritysryhmään kuuluvat myös Bieder kukkakaupat ja hautaustoimistot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Vihdissä sekä 350 itsenäistä kukkavälityksiä toimittavaa kukkakauppaa Suomessa. Yritysryhmä on osakkaana myös kansainvälisessä TeleFlor International -kukkavälitysketjussa. Yritysryhmä on kukka-alan suurin toimija kuluttajakaupassa sekä verkkokaupassa.

Kukkatukun liiketoiminta nivotaan osaksi yritysten aikaisempaa kuluttajaliiketoimintaa ja ketjun kokonaisvolyymin kasvun ansiosta toiminnasta saadaan entistä kilpailukykyisempää.

– Saavutettava ostohintaetu kanavoidaan asiakkaillemme RuusuWeb hankintajärjestelmän kautta. Ruusutarhojen tukkuasiakkaat ja DataFlora -ketjun kauppiaat saavat jatkossa hankittua kukkia edullisemmin lupaa yhtiöiden pääomistaja Juha Kumara.

– Uskon edelleen vahvasti ammattitaitoisten kukkakauppojen liiketoimintaan, jatkaa Kumara.

Yrityskauppa sopii DataFlora yritysryhmän strategiaan hyvin. Koska ruusutarhat kukkatukulla on toimintaa Oulussa ja Kouvolassa ja DataFlora yritysryhmällä puolestaan pääkaupunkiseudulla, ei päällekkäisiä toimintoja juurikaan ole.

– Lisäksi liiketoiminnan täydentäminen tukkutoiminnoilla sopii suunnitelmiimme erinomaisesti, toteaa talouspäällikkö ja osakas Kalle S. Norri.

Juha Kumara kertoo, että yritysryhmän yhteenlaskettu myynti nyt tehtyjen kauppojen jälkeen on 13 miljoonaa euroa.

– Olemme myös ostaneet Speaking Roses konseptin, lisää Kumara.

Tukkutori-lehdessä on julkaistu kaksi artikkelia Juha Kumarasta. Voit lukea ne digitaalisina näköispainoksina alla olevista linkeistä. (lehden hinta 5 €)

Tukkutori 7/2012 Bieder laajeni harppauksella

Tukkutori 1/2009 Bieder perustaa bisnekseen