Pietarin matkalle pääsee vielä mukaan

Puutarha-Sanomat järjestää marraskuun 12.–14. päivinä vientiseminaarin ja matkan Pietariin viisumivapaana risteilynä.

Ilmoittautuminen on nyt käsillä, tee se heti, puh. 044-355 4300 tai sähköpostilla pietari@puutarha-sanomat.net.

– Pietarin markkinat ovat suomalaiselle puutarha- ja perunatuotannolle merkittävät mahdollisuus, jota ei pidä hukata, teroittaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

– Jatkuvan viennin mahdollisuus tukisi hintojen vakautta kotimaassa. Venäjällä arvostetaan suomalaisia tuoretuotteita ja niistä on mahdollisuus saada käypä hinta, kunhan vienti rakennetaan laatuimagolle. Tässä kaivataan alan yhteistyötä.

Tikkasen mukaan matkan lisäantia on kollegoiden tapaaminen ja markkinatilanteesta keskustelut, vaikka vienti ei itseä kiinnostaisikaan.

Vientiseminaarin lisäksi Pietarin päässä pidetään sektorikohtaiset aamuseminaarit perunanviljelijöille, avomaanvihannesviljelijöille ja kasvihuoneviljelijöille.

Pietari-päivänä pääkohteena on Peterfood-messut, jotka ovat laivarannan vieressä olevassa messukeskuksessa. Erillisohjelmana on maailmankuulu Eremitaaši-talvipalatsi, jossa on lähes 3 miljoonaa taide-esinettä.

Toisena erillisohjelmana on tutustuminen moderniin kasvihuonelaitokseen Agrofirma Vyborgeciin, jossa viljellään kurkkuja, tomaatteja, salaatteja, paprikaa, munakoisoa ja yrttejä.

Matkan hinta on 330 euroa 2 hengen B-hyteissä, yhden hengen hytistä 100 euron lisämaksu. Hinta sisältää myös 2 buffet-illallista ja aamiaista sekä kokoustarjoilut. Erillisohjelmista on 50 euron lisämaksu. Osalle lähtijöistä matkaa voidaan pidentää 2 päivällä hotellikustannusten hinnalla. Matkan kulut voi ilmoittaa verotukseen.

Matkalle ei tarvita viisumia, mutta passin tulee olla voimassa puoli vuotta Pietariin saapumisen jälkeenkin.

Katso netistä kohteista lisää

Peterfood-messut
Eremitaasi-taidepalatsi
Kasvihuoneviljelmä Vybogec

Vientiseminaari risteilyllä Pietariin 12.11.–14.11.2013

Laiva M/S Princess Maria

ti 12.11.
klo 12.–12.30 Helsingin Länsisatama, lippujen jako ja siirtyminen laivaan.

12.30–13.00 Kahvi/tee + suolainen, seminaaritilan aulassa.

13.00–15.00 Seminaari, osa 1

• Seminaarin avaus, päätoimittaja Jouko Tikkanen Puutarha-Sanomat

• Vienti – välttämätöntä markkinoiden tasapainottamiseksi?, maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila, MTK

• Venäläisten ostajien kansalliset erityispiirteet peruna- ja vihanneskaupassa, toimitusjohtaja Oscar Torres, Torres Trading Oy

• S-ryhmä laajenee Pietarissa, voidaanko siellä myydä suomalaisia tuotteita? esittäjä avoin.

Kahvi/tee, kahvipulla ja hedelmiä

15.30–17.30 Seminaari, osa 2

• Kokemukset perunan viennistä Venäjälle ja avomaanvihannesten viennin mahdollisuudet, toimitusjohtaja Aki Aunola, Luonnosta Oy

• Kasvihuonevihannestuotannon kannattavuus edellyttää vientiä, kauppatieteiden tohtori Pertti Luukkainen, Luukkaisen Puutarha

• Venäjän markkinoiden rakenne, Pekka Honkala, Honkala Consulting

• Ministeriön vientistrategia, yhteiskunnan ja EU:n tukimahdollisuudet, kansainvälisten asioiden johtaja, Aulikki Hulmi maa- ja metsätalousministeriö

• Kasvinterveysasiat viennissä, mistä Venäjän asettamassa perunan vientikiellossa oli kyse?, Atro Virtanen, Evira

18.30–20 Buffet -illallinen ravintola Seven Seas

ke 13.11.
klo 6-10, Buffet-aamiainen

9.00 – 11.00 Perunaseminaari

• Avaus; ruokaperunan varasto- ja markkinatilanne Antti Lavonen, MTK

• Uusia tutkimustuloksia maanparannuksesta ja fosfiiteista rutontorjunnassa, johtaja Jussi Tuomisto, Perunantutkimuslaitos

• Perunan lannoituskokeiden tuloksia vuodelta 2013, Aleksi Simula Yara

• Nousevat ruokaperunalajikkeet 2014, siemenedustajien puheenvuorot

9.00–11.00 Avomaan vihannesseminaari (paikallista aikaa, klo7.00–9.00 Suomen aikaa)

• Avaus; vihannesten varasto- ja markkinatilanne Mika Virtanen, MTK

• Maanparannus avomaan vihannestuotannossa, Reino Mantsinen Humuspehtoori Oy

• Kuinka kasvinsuojelussa pärjätään, kun aineita kielletään ja säädöksiä kiristetään, Matias Rönnqvist, Berner Oy

9.00–11.00 Kasvihuoneseminaari

• Avaus; kasvihuonevihannesten markkinatilanne 2013/2014, Stefan Skullbacka, Närpiön Vihannes

• Moderni kasvihuonerakentaminen Venäjällä, Timo Helle, Helle-Tech Oy

• Käykö ympärivuotinen viljely ainoaksi kasvihuonetuotannon strategiaksi, vai tulisiko luonnonvaloviljelyynkin panostaa? Pertti Luukkainen, Luukkaisen Puutarha.

10.30 saapuminen Pietariin, Morskoi Voksal -satama

Erillisohjelmaan (50 euron lisämaksu) osallistuvat

1 bussi: Eremitaasi, opas.

2 bussi: Tutustuminen moderniin kasvihuonelaitokseen Agrofirma «Vyborgec», viljelyssä kurkkua, tomaattia, salaattia ja yrttejä.

Saapuminen laivaan klo 17.30

18.30 Buffet-illallinen ravintola Seven Seas

Laiva lähtee klo 19

to 14.11.
klo 7 alkaen Buffet-aamiainen

klo 8 saapuminen Helsinkiin