Antti Korpiniemi Bernerin johtoon

Tukkukauppatoimintaa harjoittavan Bernerin toimitusjohtaja vaihtuu syksyllä. Yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja George Berner jää eläkkeelle. Perheyhtiön ruoriin siirtyy syyskuussa Antti Korpiniemi.

Antti Korpiniemi siirtyy toimitusjohtajaksi yhtiön kasvinsuojelu ja puutarhanhoito -osaston johtajan tehtävistä. Berner Oy:n palveluksessa Korpiniemi on ollut yli 20 vuotta. Yhtiön hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 1996 lähtien.

Yhtiötä 25 vuotta luotsannut George Berner jää eläkkeelle syyskuun alussa. Hän on yhtiön perustajan, Sören Bernerin, pojanpojanpoika. George Bernerin kerrotaan kuitenkin jatkavan yrityksessä hallituksen jäsenenä ja aktiivisena omistajana.

– Jään eläkkeelle luottavaisin mielin. Yritys on vakavarainen ja sen arvot ja toimintatavat ovat kestäviä. Suku on aktiivinen omistaja, ja Antti Korpiniemellä on minun sekä hallituksen täysi tuki, George Berner sanoo.

Berner Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 300 miljoonaa euroa. Työntekijöitä sen palveluksessa on reilut 500. Viime vuosina Berner on karsinut toimintojaan. Se on luopunut muun muassa autokaupoistaan. Yhtiö kertoo keskittyvänsä ydinliiketoiminta-alueiden kehittämiseen sekä oman tuotannon vahvistamiseen.

Berner muun muassa valmistaa ja tuo maahan kosmetiikkaa ja pesuaineita sekä myy ja huoltaa muun muassa siivouskoneita. Monialaisen yhtiön repertuaariin kuuluu myös terveydenhuollon, maatalouden, kasvinsuojelun ja teollisuuden tuotteita ja raaka-aineita.