Heikkilän yrttitila palkittiin

Suomen Nuorkauppakamari palkitsi Heikkilän Yrttitilan B-alueen voittajana Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailussa. Alue B kattaa Kaakkois-Suomen Pieksämäeltä Imatralle ja Lappeenrantaan ja Kotkan kautta Hämeenlinnaan. Palkinto luovutettiin Jyväskylän KoneAgri – messuilla.

Heikkilän yrttitila sijaitsee Rahulan kylässä Mikkelissä ja yrittäjinä ovat Jussi Saarinen ja Terhi Saarinen. Yrttien viljely vanhalla sukutilalla alkoi vuonna 2008. Saaristen yrittäjäperhe on kehittänyt tuotantoa ja yrttien jatkojalostusta. Vuonna 2010 tilalle valmistuneet tuotantotilat mahdollistavat tilalla viljeltyjen yrttien kuivauksen, jatkojalostuksen ja pakkaamisen. Tilalla on myös Yrttipuoti, jossa voi kesäisin tutustua yrtteihin ja tehdä ostoksia. Heikkilän tuotteita on myynnissä tilan nettikaupassa ja noin 70 lähiruokakaupassa.

Perusteluissaan Suomen Nuorkauppakamari arvosti Heikkilän Yrttitilan nuoren yrittäjäpariskunnan tavoitteellisuutta ja aktiivisuutta:

– Heikkilän yrttitilaa kehitetty johdonmukaisesti ja haettu uusia toimintatapoja, minkä lisäksi on selkeä sekä kasvun että toiminnan kehittämisen suunta olemassa. Tätä kuvastavat mm viime vuosien investoinnit. Eteenpäin menossa paistaa hieno tavoitteellinen realismi.

Perusteluissa todettiin lisäksi, että yrittäjäpariskunta on mukana alan kehittämistoiminnassa mm. hankkeiden kautta sekä osallistuvat oman alansa järjestötoimintaan.

– Yhteistyötä on muiden yrittäjien kanssa. Myös toiminnan arvoja mietitty, samoin ympäristöön liittyviä asioita on huomioitu toiminnassa. Yritys käyttää sähköisiä markkinakanavia sekä ovat hakeneet muutoinkin suorempia ja lyhyempiä toimitusketjuja, todettiin Suomen Nuorkauppakamarin perusteluissa.

Vuoden nuoreksi Maaseutuyrittäjäksi valitaan alle 40-vuotias henkilö, joka

• on toiminut aktiivisesti tilansa tai yrityksensä kehittämiseksi
• huomioi ja kehittää toimintaansa ja tuotteidensa laatua määrätietoisesti ja jatkuvasti
• on soveltanut toiminnassa kestävän kehityksen periaatteita
• on verkostoitunut muiden toimijoiden kanssa
• edustaa omaa ammattikuntaansa esimerkillisesti
• toimii ympäristönsä hyväksi

Puutarha-Sanomat lehdessä nro 10/2011 oli uutinen Heikkilän yrttitilasta, kun sille myönnettiin Maakuntien Parhaat merkki.

Klikkaa Puutarha-Sanomat nro 10/2011

Heikkilän yrttitilan kotisivut ja nettikauppa