Puutarha-Sanomat edistää menekkiä

Puutarha-Sanomat –lehden viimeisessä numerossa kerrotaan lehteä julkaistun jo 10 vuotta. – Se on nykymaailmassa pitkä aika, mutta puutarhalehtien historiassa ei niinkään. Vuonna 1995 lakkautettu Puutarha ehti paria vuotta vaille 100-vuotiaaksi, sillä Tampereen puutarhaseura oli perustanut lehden jo vuonna 1898. Puutarhaliitto julkaisi sitä vuodesta 1925 alkaen, kirjoittaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

– Viikoittain ilmestyneen Puutarha-Uutiset -ammattilehden tarina alkoi vuonna 1949 ja kesti vuoteen 1995. Lehden perusti Puutarhaliitto, mutta vuodesta 1952 sitä julkaisi Kauppapuutarhaliitto. Vuonna 1996 aloitti Puutarha&Kauppa Puutarhaliiton ja Kauppapuutarhaliiton yhteisenä julkaisuna. Svenska Trädgårdsförbundet rf:n lehti Trädgårdsnytt on ilmestynyt vuodesta 1945 alkaen.

– Puutarha-Sanomat -ammattilehden lähtökohdat ovat toisenlaiset kuin järjestöjen julkaisemilla lehdillä. Sen tulee olla taloudellisesti kannattava eli sen on oltava niin hyvä, että yrittäjät tilaavat sitä ja ilmoitukset tulevat huomatuiksi, tähdentää Tikkanen.

– Puutarha-Sanomat on saavuttanut taloudellisen riippumattomuuden sillä, että se tuotetaan pienillä kustannuksilla. Yrittäjälähtöisesti työtä tehdään niin pyhänä kuin arkenakin – ylityökorvauksia ei tunneta eikä matkaetäisyyksiä harmitella. Lehden teossa annamme kaikkemme, niin kuin puutarhayrittäjätkin tekevät omalla sarallaan.

Jouko Tikkasen mukaan Puutarha-Sanomilla on missio.

– Se on kotimaisen tuotannon edistäminen ja puutarhatuotteiden ja ruokaperunan aseman vahvistaminen. Puutarha-Sanomat yhdistää koko arvoketjun tarviketoimittajista ja viljelijöistä tukku- ja vähittäiskauppoihin. Puutarha-Sanomat antaa tuotteille kasvot.

PUUTARHA-Sanomat nro 10/2011 sisältää mm. seuraavat artikkelit

• Puutarha-Sanomat 10 vuotta: lehti yhdistää arvoketjun
• Ministeri Jari Koskisen haastattelu: ”Sähköveron kohtuullistamista pidetään esillä.”
• Vantaan Jumbon K-citymarketiin ostoryntäys, haastattelussa kauppias Matti Himberg ja myymäläpäällikkö Jaana Helin.

• Jyväskylän Mestarin Herkussa palvellaan, haastattelussa myyntipäällikkö Miikka Mikola ja hevi-hoitaja Seppo Kaksonen
• Kansikuvajuttuna on Olli Sipisen kauppapuutarhan joulutähdet, puutarhalla mietitään biokaasuvoimalaa ratkaisuna kustannuspaineisiin.
• Biokaasusta valoa ja lämpöä Turakkalan puutarhaan, haastattelussa Tuulikka Laamanen ja Marjut Suontausta Juvan Bioson Oy:stä.

• Suonenjoen vuoden 2011 Mansikkaisäntä Pekka Laitinen panostaa laatuun
• Vadelmaa poimittiin vielä marraskuussa Veikko Raivion tilalla Suonenjoella.
Pekka Vehviläiselle valmistui 5000 neliön sipulihalli, tilalla on nyt varastokapasiteettia 8 miljoonalle sipulikilolle ja sipulinjalostuksen tavoitteena ei ole vain korvata tuontia vaan avata myös vientiä.

Marja Aaltonen raportoi kahden hankkeen aumakurssilta, jossa opittiin välivarastoimaan juureksia. Kommentoimassa mm. Timo Kaila, Veli-Pekka Suni, Kimmo Oravuoja Sanna Hasila.
• Närpiössä haetaan energiatehokkuutta projektissa, haastattelussa Markus Nyman ja Kaj Sandberg Merinovalta.
• Suomessa on alkamassa luomubuumi , luomupäivillä peräänkuulutettiin lisää luomutuottajia. Seminaarissa alusti mm. sveitsiläinen Urs Niggli, Jukka Rajala, Pirjo Siiskonen, Jukka Tauriainen, Sampsa Heinonen, Terhi Kujala ja Anne Piirainen.

• Hydroponic salaatilla – pohjoinen menestystarina, Juhani Piiraisen raportti Puutarhaliike Helteen ja Nunhemsin salaattipäiviltä.
• Heikkilän yrttitila sai Maakuntien parhaat –merkin. Keittiömestari Sami Tallberg on kehittänyt tilan tuotteista maustaseoksia.

Voit tilata lehden oikeassa palkissa olevasta linkistä tai puhelimitse asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (ark. 9–15). Hinta on vielä tämän vuoden puolella 49 euroa, vuodenvaihteessa se nousee arvonlisäveron verran eli on 54 euroa, mutta ammattilaiset voivat vähentää nousun omassa arvonlisäverotilityksessään.

Voit lukea lehden myös digitaalisena näköispainoksena alla olevasta linkistä.

Linkki: Klikkaa ja lue Puutarha-Sanomat nro 10/2011

Näköislehden hinta on 5 €, voit maksaa sen turvallisesti verkkopankilla tai luottokortilla. Kolme ensimmäistä sivua on nähtävillä ilmaiseksi.