Vanhin K-citymarket panostaa lähituottajiin

Puutarha-Sanomat -lehden uusimmassa numerossa (9/2011) on artikkeli Suomen ensimmäisestä K-citymarketista, joka avattiin 14.10.1971 eli 40 vuotta sitten Lahden keskustaan. Uutena K-citymarket Paavolan kauppiaana aloittanut Marko Laaksonen syntyi yhdeksän vuotta myöhemmin. Lähiruoka ja lämminhenkinen palvelu ovat kaupan valtteja, kun hypermarkettien välinen kilpailu Lahdessa kiristyy.

K-citymarket Paavola tuntuu ketjun seniori-asemastaan huolimatta hyvin tuoreelta. Hevi-osasto pursuu raikkautta ja siitä vastaavat Kati Westman ja Hilkka Mustonen sanovatkin, että he pyrkivät tekemään Suomen parasta heviä.

Marko Laaksonen kertoo olevansa tuore tekijä ruokakauppa-alalla. Koulutukseltaan Marko on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja ennen kauppauraa hän toimi pakkausteollisuudessa henkilöstöjohtajana.

Marko toteaa, että K-citymarketin peruskonsepti on sama, mutta hän haluaa mukauttaa sen lahtelaisten asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi.

– Ihmiset haluavat kiireen keskellä pysähtyä ja miettiä juuria, mistä elämä koostuu ja mistä ruoka tulee. Lähiruoka on sitä, että asiakkaalle syntyy luottamussuhde sitä myyvään kauppaan ja tavaran toimittajaan. Asiakkaan tulee tuntea, että hän voi vaikka aamulla lähteä katsomaan, mistä ruoka on toimitettu.

Lue lisää K-citymarketista ja kauppias Marko Laaksosesta Puutarha-Sanomien numerosta 9/2011. Voit tilata lehden asiakaspalvelustamme puh.010 387 0880 (ark. 9–15) tai oikeassa palkissa olevasta tilauslinkistä.

Voit lukea lehden myös digitaalisena näköispainoksena, jolloin lehden hinta on 5 €.

Klikkaa ja lue Puutarha-Sanomat nro 9/2011.

Katso video tästä