Uussaaren tilalla uskotaan vihanneksiin

Tuoreessa Puutarha-Sanomat -lehdessä on juttu Uussaaren tilalta, jossa on viljelty vihanneksia jo 35 vuoden ajan ja pääkasvina on aina ollut sipuli. Lantusta saatiin tänä vuonna kilomääräisesti paikoin huippusato. Kaikki tilan tuottamat vihannekset markkinoidaan Vihannes-Laitilan kautta.

Runsassateinen syyskuu päättyi poikkeuksellisen lämpimään ja aurinkoiseen päivään: lämpötila ylitti 20 astetta Uussaren lanttupellolla Laitilan Untamalassa, kunAleksi Uussaari avasi lanttumaan päisteitä isänsä Aku Uussaaren kanssa.

– Avaamme lanttumaan sipulinviljelyn koneilla. Varsinaisen noston teemme kurjenkaulakoneella, joka pudottaa lantut vierellä kulkevaan kärryyn, selvittää Aleksi Uussaari töiden kulkua.

Aku ajaa ”Jontikkaa”, jonka edessä on naattien listin ja takana karhotin. Aleksin ajamaan traktoriin on kiinnitetty karholta säiliöön nostava kone, jonka Aku on rakentanut puolenkymmentä vuotta sitten.

Uussaaren tilan pinta-ala on vuokramaiden kanssa 150 hehtaaria. Pääkasvi on sipuli, jota on runsaat 40 hehtaaria. Kierrossa on viljaa ja heinää, joiden tiimoilta on yhteistyötä lihakarjankasvattajan kanssa.

Lue lisää Uussaaren tilasta Puutarha-Sanomien numerosta 9/2011. Voit tilata lehden asiakaspalvelustamme puh.010 387 0880 (ark. 9–15) tai oikeassa palkissa olevasta tilauslinkistä.

Voit lukea lehden myös digitaalisena näköispainoksena, jolloin lehden hinta on 5 €.

Klikkaa ja lue Puutarha-Sanomat nro 9/2011.

Katso video tästä