Helle keskittyy kotimarkkinoihin

Suomen johtava ammattiviljelijöiden tukkuliike ja puutarha-alan asiantuntija, vuonna 1988 perustettu Puutarhaliike Helle Oy, on viime vuosina kasvanut voimakkaasti erityisesti yritysostojen kautta. Tänään Helle-konsernin muodostavat Puutarhaliike Helle Oy, Elektro-valo Oy, Koroisten Puutarha Oy, DGT-Volmatic Oy ja Helle-Tech Oy. Konserni työllistää noin 70 henkilöä ja sen liikevaihto on runsaat 20 milj. euroa.

Helle-konserni on päättänyt jatkossa keskittyä liiketoiminnassaan ja sen kehittämisessä erityisesti Suomen, Skandinavian ja Baltian markinoihin. Venäjän ja entisten IVY-maiden vientiin panostava Helle-Tech Oy irroitetaan konsernista ja se siirtyy Timo Hellen omistukseen. Samalla Puutarhaliike Helle Oy ostaa Timo Hellen omistuksessa olleet Helle Oy:n osakkeet. Helle Oy:n omistajina jatkavat Matti ja Kaarina Helle, Taru ja Jouko Narvanmaa, Auvo Toivola sekä Sven Engblom.

Puutarhaliike Helle Oy:n vt. toimitusjohtajana toimii yhtiön aiempi varatoimitusjohtaja Auvo Toivola. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa yhtiön perustaja Matti Helle. Auvo Toivola jatkaa Koroisten Puutarhan, Jere Fleming Elektro-Valon ja Jouko Narvanmaa DGT-Volmaticin toimitusjohtajana.