Suomen Lähikauppa Oy:n vetovastuu vaihtui

Suomen Lähikauppa vaihtoi toimitusjohtajaa. Pari vuotta vetovastuussa ollut Leena Saarinen sai lähteä ja toimitusjohtajaksi valittiin Ralf Holmlund. Suomen Lähikauppa Oy menetti viime vuonna markkinaosuuttaan 1,1 %-yksikköä ja se oli nyt 10,2 %. Suomen Lähikauppa -konsernin tappio viime vuonna oli 37,4 miljoonaa euroa, kun tappio edellisenä vuonna oli 23,7 miljoonaa euroa.

Suomen Lähikauppa Oy:n omistajat päättivät tukea lähikauppastrategiaa sijoittamalla yhtiöön 50 miljoonaa euroa lisää pääomaa. Summa sisältää omistajien tekemät sijoitukset sekä tulot, jotka on saatu suurimpien kauppayksiköiden myynnistä. Suomen Lähikauppa aikoo kiihdyttää lähikauppastrategiansa toimeenpanoa. Yhtiö jatkaa suurimpien kauppayksikköjen myyntiä ja investoi lisää lähikauppoihinsa.

Strategian toteuttamisen tehostamiseksi Suomen Lähikaupan vaihtoi johtoa. Hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi nimitettiin Lennart Nylander, joka on työskennellyt useissa vaativissa johtotehtävissä mm. toimitusjohtajana tanskalaisessa vähittäiskaupparyhmä Fona Gruppenissa.

Nylanderin tueksi on toimitusjohtajaksi nimitetty suomalainen Ralf Holmlund, jolla on lähes 20 vuoden kokemus vähittäiskaupasta. Holmlundilla on takanaan 30 vuoden kokemus ExxonMobilissa, viimeksi hänen vastuullaan oli noin 1 500 Esso-myymälää Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Nylander ja Holmlund korvaavat Leena Saarisen, joka jättää toimitusjohtajan tehtävät.

– Uskomme, että lähikauppastrategiamme vastaa suomalaisten kuluttajien lähipalveluiden kasvavaan arvostukseen. Olemme varmoja, että lähikauppastrategian toimeenpanon vauhdittaminen ja johdon vahvistaminen luovat yhtiölle edellytykset kasvuun tulevaisuudessa. Johdon uudistaminen on välttämätöntä Suomen Lähikaupan menestyksekkään tulevaisuuden rakentamiseksi, sanoo Michael Rosenlew, hallituksen tähänastinen puheenjohtaja.

Lue lisää Lähikaupasta Puutarha-Sanomien digitaalisista näköispainoksista. Voit katsoa veloituksetta esikatselusta sivut 1-3, jonka jälkeen voit ostaa lehden 5 euron verkkomaksulla.

Linkki: Suomen Lähikauppa Oy:n toimitusjohtaja Leena Saarisen haastattelu: ”Asiakkaat tarvitsevat lähikauppaa” nro 4/2009

Linkki: Tradeka Oy:n toimitusjohtaja Markku Uiton haastattelu: ”Siwat, Valtsut ja Euromarketit menivät pääomasijoittajalle nro 5/2007.