Pikkutaimet ovat hyvässä huomassa Ansarilla

Puutarha-Sanomat –lehdessä nro 3/2010 kerrottiin pikkutaimien tuotannosta Ansari Oy:ssä.
– Talvisodan pituinen pakkaskausi on ryydittänyt Luumäen talvea, mutta Salpalinjalla 40 vuotta seisseen Ansarin taimituotantoa se ei ole hyydyttänyt. Neljän megawatin biolämpövoimala ja 1,3 miljoonan litran lämpöakku sekä Ansarin henkilökunta ovat pitäneet viljelmille toimitettavista kesäkukkien taimista huolta, kirjoitettiin lehdessä.

Lappeenrannan säähavaintoaseman mukaan lämpötila painui tänä talvena pysyvästi pakkasen puolelle joulukuun 2. päivänä ja yhtämittaista pakkaskautta kesti lähes sata päivää. Ansari Oy:n toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen kiitteli pari vuotta käytössä olleen biovoimalan tuomaa kustannussäästöä lämmityksessä.

– Meillä oli maakaasu yksin käytössä yli kaksikymmentä vuotta. Se on huoleton polttoaine, mutta hinta nousi liikaa. Viime vuonna katoimme biovoimalalla peräti 96 prosenttia lämpöenergian tarpeesta ja loppu tuotettiin tukipolttoaineena olevalla maakaasulla, kertoi Hakkarainen Puutarha-Sanomat lehden haastattelussa.

Pasi Hakkarainen totesi esimerkiksi pelargonin olevan tyypillisesti Ansarilla ensi 4–5 viikkoa juurtumassa ja vielä toiset mokomat ruukutuksesta eteenpäin.

– Viljelmillä ”pelakkaa” kasvatetaan sitten myyntivalmiiksi 5–6 viikon ajan.

Oheisessa videoklipissä Pasi Hakkarainen esittelee Scheteligin myyntiedustajille Ansarin tuotantoa ja puutarhamessuille tulevia pelargoneja, jotka kukkivat jo helmikuun puolivälissä.

Tilaa Puutarha-Sanomat (www.puutarha-sanomat.net, linkki oikeassa palkissa) tai lue koko juttu digitaalisesta näköispainoksesta alla olevasta linkistä. Voit esikatsella sivut 1-3, ja sitten ostaa tämän digitaalisen lehden numeron vuodeksi omaksi 5 euron verkko- tai pankkikorttimaksulla.

Linkki: Puutarha-Sanomat nro 3/2010:

Katso video tästä