K-kauppiaiden hyvinvointiohjelma palkittiin

K-kauppiasliiton K-kauppias kuntoon -hyvinvointiohjelma on tänään palkittu Ikiliikkuja-kunniamaininnalla Kunto-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon vastaanotti K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja, kauppias Esa Kiiskinen.

K-kauppiasliiton vuonna 2008 lanseeraaman, kaikille Suomen K-kauppiaille tarkoitetun hyvinvointiohjelman tarkoituksena on ollut rakentaa pitkäkestoinen ohjelma kauppiaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tueksi. Yksityisyrittäjinä toimivien K-kauppiaiden työpäivät ovat usein pitkiä ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen on vaikea löytää aikaa.

Kauppiaille on tuotettu palveluita ja apuvälineitä hyvinvoinnin lisäämiseen, muun muassa personal trainer -palvelut, hyvinvointiteemaisia tapaamisia, oma treenikalenteri sekä Elixir.fi-palvelun jäsenyys. Muita kauppiaita kannustamaan perustettiin myös kymmenen kauppiaan seurantaryhmä, jonka edistymistä seurattiin aktiivisesti. Lisäksi K-kauppiaita kannustetaan osallistumaan ASLAK-kuntoutuksiin.

K-kauppias kuntoon- ohjelmaan on tammikuun 2010 loppuun mennessä osallistunut jo 1054 K-kauppiasta. Suosituimpia palveluita ovat olleet personal trainerin tapaamiset ja muut yhteiset tapaamiset. Kolmannes kauppiaista on muuttanut ruokavaliotaan ja pudottanut painoaan.

K-kauppiaiden hyvinvointiohjelma on näkynyt myös kauppojen henkilökunnalle ja asiakkaille. Henkilökunnalle järjestetyissä tapahtumissa on ollut hyvinvointiteemoja ja kauppias on voinut tilata Elixir-jäsenyyden myös henkilökunnalleen. Kauppojen valikoimiin on tuotu entistä enemmän terveellisiä tuotteita ja asiakkaille on järjestetty painonpudotuskilpailuja ja ravitsemusluentoja. Tämä on yhteiskunnallisestikin merkittävää, koska K-kauppiaat työllistävät yhteensä 20 000 henkilöä ja K-kaupoissa käy päivittäin yli puoli miljoonaa asiakasta.

Ikiliikkuja – Työyhteisön liikuttaja 2010 -palkinnon tavoitteena on tuoda esiin työpaikkaliikunnan tärkeyttä niin fyysisen kuin myös henkisen hyvinvoinnin edistäjänä. Toiveena on, että kilpailu toisi esiin hyviä työpaikkaliikunnan käytäntöjä ja ideoita, jotka olisivat monistettavissa muihinkin yrityksiin. Palkinnon myöntää Suomen Messusäätiö. Tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle, joka on ideoillaan sekä omalla toiminnallaan ja esimerkillään vaikuttanut työyhteisönsä hyvinvointiin liikunnan avulla.