Ravintola Olosta tuli Vuoden 2009 ravintola

Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden 2009 ravintolaksi helsinkiläisen Ravintola Olon. Perusteluissa seura kiittää pari vuotta toiminutta ravintolaa luvatun laadukkaan pohjoismaisen linjan säilyttämisestä.

– Olo noudattaa pohjoismaista selkeää linjaa ja kunnioittaa laadukkaita raaka-aineita pyrkimättä fine dining -kastiin. Ravintoloitsijat pitävät ravintolan sellaisena, että sinne on helppoa ja mukavaa tulla, Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Raili Koroma perustelee valintaa.

Pekka Terävän johdolla toimivan keittiön tasaisen laadun takeena ovat vakiotuottajilta hankitut kotimaiset ja pohjoismaiset raaka-aineet. Vuodenaikojen vaihtelu on heijastunut Olon ruokalistan suunnittelussa alusta alkaen. Koroma on kuitenkin huolissaan siitä, mitä muun muassa tuoreen kalan ja linnun saannin vaikeutuminen aiheuttaa sesongin ruokia tarjoaville ravintoloille.

– Ketju ei ole luotettava, ja ruokalistojen teko muuttuu hankalaksi. Se lienee vielä vaikeampaa maakuntien ravintoloissa, Koroma toteaa.

Helsinki ruokamaailman kartalle

The Times -lehti kirjoitti alkuviikosta Euroopan romanttisimmista kaupungeista ja mainitsi Helsingin parhaana kohteena niille, joiden kumppanin sydämen voi valloittaa vatsan kautta. Times kiitti erityisesti tuoreita raaka-aineita, selkeitä makuja ja haarukkapaloja, jotka sopivat romanttisille illallisille.

Timesin arvion mukaan Helsingin romanttisin ruokapaikka on Savoy. Pohjoismaisia makuja metsästävälle lehti suosittelee ravintola Oloa, jossa uusi pohjoismainen keittiö on parhaimmillaan. Suomen Gastronomien Seuraa valinta hykerryttää, ja keväällä julkaistavia Michelin-oppaan valintoja jäädään odottelemaan jälleen uteliaina, ovathan ne usein tuoneet Vuoden ravintolalle lisää mainetta.

Suomen Gastronominen Seura on valinnut 2000-luvulla Vuoden ravintoloiksi seuraavat:
2008 Ravintola Postres; Helsinki
2007 Ravintola Savoy, Helsinki
2006 Ravintola Demo, Helsinki
2005 Ravintola George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2001 G.W.Sundmans; Helsinki
2000 Chez Dominique, Helsinki