Yaran harrastajabisnes myytiin Bernerille

Yara Suomi Oy ja Berner Osakeyhtiö ovat 27.1.2009 allekirjoittaneetsopimuksen Yaran kuluttajatuoteliiketoiminnan siirtymisestäBernerille. Sopimus astuu voimaan heti ja tarkoittaa, että Bernerryhtyy myymään ja markkinoimaan GrowHow kuluttaja- sekä golf- javiheraluetuotteita Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Yara Suomi Oy:n kuluttaja-, golf- ja viheraluetuotteiden myynnissä jamarkkinoinnissa oleva henkilökunta siirtyy Berner Osakeyhtiönpalvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yara Suomi Oy jatkaa kuluttajatuotteiden valmistajana ja toimittajanaBernerille, joten järjestelyllä ei ole vaikutusta Yaran Harjavallantehtaan toimintaan.

Kauppahintaa ei julkisteta. Siirtynyt liikevaihto on n. 13 milj. €.

Berner vahvistaa kaupalla kotipuutarha-, viheralue-, ja golf-sektoriaan, joissa se on tähän asti ollut johtavakasvinsuojeluaineiden edustaja. Lannoitteiden myötä yhtiö voi nyttarjota myös laajan kasviravinteiden tuotevalikoiman ja osaamisensaman katon alta. Tavoitteena on parantaa palvelua vähittäiskaupalle,kuluttajille ja viheralueiden ammattilaisille. Internet -osoite www.kotipuutarhuri.com siirtyy kaupan yhteydessä Bernerille.

Berner on myynnin ja markkinoinnin erikoisosaaja. Yhtiö onomistukseltaan suomalainen perheyhtiö, joka toimii usealla eri alallaja jonka toiminta on kansainvälistä. Konsernin liikevaihto vuonna2008 oli n. 300 MEUR ja henkilöstön määrä oli 570. Berner täyttiviime vuonna 125 vuotta.

Yara Suomi Oy on Yara International ASAn tytäryhtiö, joka valmistaa ja myy kivennäislannoitteita maataloudelle ja metsänhoitoon. Tuotevalikoima sisältää lisäksi ympäristönsuojeluun käytettäviä tuotteita sekä kaasuja ja typpipohjaisia kemikaaleja teollisuuskäyttöön. Yaran osuus maailmanlaajuisista kivennäislannoitemarkkinoista on seitsemän prosenttia. Työntekijöitä on noin 8 200. Liikevaihto vuonna 2007 oli yli 7 miljardia euroa.