Tradeka muuttaa nimensä Lähikaupaksi

Siwat, Valintatalot ja Euromarketit omistava Tradeka Oy muuttaa nimensä 29.12.2008 alkaen Suomen Lähikauppa Oy:ksi. Yrityksen johdossa viime vuoden lopulla aloittanut Leena Saarinen kertoo nimenmuutoksen kirkastavan uudistuvan Tradeka Oy:n roolia lähikauppiaana. Suomen Lähikaupassa asioi puoli miljoonaa kuluttajaa joka päivä ja yhtiön lähikauppaverkosto on Suomen kattavin.

Me olemme Suomen johtava lähikaupan toimija ja tehtävänämme on uudistaa, kehittää ja vahvistaa suomalaista lähikauppaa. Uskomme vahvasti siihen, että tulevaisuuden kauppa on yhä useammin lähikauppa, muttei välttämättä aivan samanlainen kuin tänään, toimitusjohtaja Leena Saarinen sanoo. Moni asia puhuu lähikaupan puolesta: ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja monipuolisten lähipalveluiden kasvava tarve. Lähikauppa on tuttu, turvallinen ja siellä on helppo asioida. Tuoreen tutkimuksen mukaan 90 % suomalaisista pitää tärkeänä, että kauppapalvelut löytyvät lähipiiristä (TNS Gallup10/2008).

– Lähikaupalla on tärkeä rooli siinä, että kaupunkikeskustat ja maaseutu pysyvät tulevaisuudessakin elävinä. Kuluttajat tahtovat, että kauppa on lähellä, Saarinen tiivistää.

Suomen Lähikauppa Oy:n tunnuksessa näkyy pyöräilevä asiakas.

– Helposti lähestyttävä tunnus kertoo tarinaa Lähikaupasta, jossa ovat vahvasti mukana läheisyys, helppous, turvallisuus ja yhteisöllisyys, liikemerkin suunnitellut Ilkka Kärkkäinen Dynamosta kuvailee.

– Me tahdomme olla kaupan yrityksistä lähimpänä kuluttajaa ja siksi otamme heidät vahvasti mukaan kauppojemme kehittämiseen, Leena Saarinen lupaa.

Konkreettisena haasteena Saarinen mainitsee paikallisuuden. Tulevaisuuden lähikaupan pitää olla kauppa, joka vastaa hyvin monenlaisiin asiakastarpeisiin, hyvin erilaisissa ympäristöissä.

Aidosti paikallisen lähikaupan toteuttamiseen tarvitsemme mukaan koko henkilöstön, Leena Saarinen sanoo. Suomen Lähikauppa Oy:n omistavat IK Investment Partners (65,5 %), OsuuskuntaTradeka-yhtymä (15,6 %), Wihuri Oy (15,6 %) ja toimiva johto (3,3 %).