Nuorta voimaa lisää Kantaperuna-konserniin

Pohjoisen Kantaperuna Oy:n vientijohtajaksi ja myyntitiimin vetäjäksi on nimitetty Aki Aunola. Hän siirtyy tehtäviin yhteyspäällikön paikalta.

Anne Parkkinen on nimitetty myyntipäälliköksi. Hän vastaa erityisestikotimaan teollisuuden, ruokaperunatuotannon ja maatalouskaupanasiakkuuksista. Anne siirtyy tehtäviin Oulun K-Raudan palveluksesta.

Anna-Sofia Simojoki on nimitetty myyntiassistentiksi. Hän vastaaasiakaspalvelusta, toimituksista ja puutarhakaupan asiakkuuksista.

Yritys on tarkastetun siemenperunan markkinajohtaja Suomessa. Kantaperunassa tuotetaan Suomen suosituimpien perunalajikkeiden kuten Van Goghin, Nicolan ja Asterixin siemenperunat. Yrityksen toimitusjohtaja on Jussi Karjula.

Vuonna 2001 kaksi viljelijätaustaista siemenperunafirmaa, Pyhäjoen Kantaperuna ja Sadokas Oy yhtyivät Pohjoisen Kantaperuna Oy:ksi. Siemenperunan vienti Venäjälle jäi Sadokas Export Oy:n hoidettavaksi.

Luonnosta suuntaa myös vientiin

Perunakauppa Luonnosta Oy:n yhteyspäälliköksi on nimitetty Antti Kuusisto. Hänen vastuullaan on erityisesti vienti- ja tuontikauppa.

Kyösti Kinnunen on nimitetty myyntineuvottelijaksi. Hänen vastuullaanon erityisesti kotimaan asiakkuudet.

Luonnosta Oy toimittaa Suomen lisäksi ruoka- ja ruokateollisuusperunaa Norjaan, Ruotsiin, Viroon ja Venäjälle. Yrityksen asiakkaina ovat pääasiassa isot teollisuusyritykset sekä vihannestukut. Yrityksen toimitusjohtaja on Antti Karjula.