Lähiruokaa tehdään tunnetuksi

Kuluttajien kiinnostus ruuan alkuperää kohtaan kasvaa. Samanaikaisesti ruokaa kuljetetaan yhä kauempaa ja ruuan juuret katoavat. Mitä omalta lautaseltasi löytyy? Lähiruokaviikot järjestetään tänä vuonna toista kertaa EkoCentrian, MTK:n sekä maa- ja metsätalousministeriön koordinoiman Laatuketjun yhteistyönä.

Lähiruokaviikkojen aikana syyskuussa keskustellaan ruuan tuoreudesta ja aiheeseen liittyviä tapahtumia järjestetään kaikkialla Suomessa. Lähiruokaviikoista ennakkotietoa on saatavissa jo Elintarvikepäivillä Helsingissä 6.5., Tampereen lähiruokamessuilla 14.-16.5. ja Farmari maatalousnäyttelyssä Lahdessa 31.7.-3.8.

Lähiruokatapahtumien tavoitteena on edistää yhteiskuntavastuullista laatuajattelua, edistää lyhyen toimitusketjun mukaisen ruuan käyttöä julkisissa ruokapalveluissa, antaa arvoa maakuntien omille ruokaperinteille ja tuoreille elintarvikkeille sekä tukea alueellisesti merkittäviä elintarviketuotantokeskittymiä.

Lähiruokaviikot järjestetään tänä vuonna toista kertaa EkoCentrian, MTK:n sekä maa- ja metsätalousministeriön koordinoiman Laatuketjun yhteistyönä. Paikallisesti eri toimijat järjestävät oman alueensa elintarvikkeiden ja ruokaperinteen esittelyä kaupoissa ja kouluissa. Lisää tietoa kampanjatapahtumista kerätään internetsivuille www.mmm.fi/lahiruokaviesti ja www.mtk.fi/lahiruoka

Lähiruokaviikkojen makupaloja ovat:

• lähiruokaviesti ma-pe 18.-22.8.2008
• lähiruokapäivä ti 2.9.2008
• lähiruokaviikot 36-39 (koko syyskuu), paikallisia tapahtumia
• lähiruokaseminaari ti 30.9.2008 eduskuntatalolla

Elokuussa polkaistaan Lähiruokaviesti

Lähiruokaviikot kampanja ottaa varaslähdön jo elokuussa, jolloin polkaistaan Lähiruokaviesti polkupyörällä halki Kainuun, Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Uudenmaan 18. – 22.8.2008. Rentohenkiselle Lähiruokaviestille on tulossa noin 300 hyvän ruuan ystävää eri sidosryhmistä sekä tiedotusvälineistä. Viestin osallistujat voivat valita sopivan mittaisen matkan ja osuuden sekä sonnustautua matkaan sopivaksi katsomallaan rekvisiitalla varustettuna.