K-marketteja ja hampurilaisravintoloita Teboil-huoltamoille

Ruokakesko ja Teboil yhdistävät voimansa ABC-ketjun haastamiseksi. Ruokakesko Oy ja Suomen toiseksi suurin öljy-yhtiö Teboil Oy ovat allekirjoittaneet tänään yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Teboilin asemilla avautuu 70 K-ruokakauppaa. Ensimmäiset K-marketit Teboil-huoltamoilla avataan tämän vuoden aikana.

Teboil on tehnyt myös yhteistyösopimuksen Rolls Family Oy ja Jokes Family Oy kanssa.

Keskon yhden suurimman kilpailijan, S-ryhmän ABC-liikenneasemaketjun nopea laajentuminen on syönyt tilaa alan muilta toimijoilta. Liikenneasemilla on bensapumppujen ohella kauppoja ja ravintoloita.

Ruokakesko Oy ja Oy Teboil Ab ovat allekirjoittaneet tänään yhteistyösopimuksen. Yhteistyön myötä K-ryhmän asiakkaat tulevat saamaan ostoksistaan Plussa-pisteitä 300 Teboil-asemalla ensi syksystä lähtien. Ensimmäiset K-marketit Teboil-asemilla avataan tämän vuoden aikana ja K-market-ketju laajenee nopeasti 70 Teboil-asemalle. Neste-yhteistyön ja nyt Teboilin kanssa tehdyn sopimuksen myötä K-marketeille tulee Suomen kattavin kauppaverkosto ja K-Plussa-asiakkaille laajin palveluverkosto liikenneasemilla.

Teboil on Suomen toiseksi suurin öljy-yhtiö. Sen markkina-osuus on ollut kasvussa. Teboil kuuluu Lukoil-konserniin, joka on maailman suurimpia öljy-yhtiöitä. Yhtiöllä on toimintaa 30 maassa ja se on noteerattu Lontoon pörssissä.

K-Plussa-kortti on noin 3,5 miljoonalla suomalaisella lähes 1,9 miljoonassa taloudessa. Teboil-yhteistyön myötä kortin käyttöpaikkoja on yli 3500. K-Plussan yhteistyö-kumppaneihin kuuluvat mm. Neste, OP-Pohjola-ryhmä, Sonera, A-lehdet, Helsingin Energia, Scandic Hotels, Nordea, Finnkino ja Europcar. Plussa-asiakkaiden määrä kehittyy edelleen hyvin – viime vuonna K-ryhmä sai yli 170 000 uutta kanta-asiakasta.

Kesko on jo aiemmin kertonut uudistavansa kaikki Neste-asemien yhteydessä olevat ruokakaupat kauppiasvetoisiksi K-marketeiksi pääosin tämän vuoden aikana. Neste on markkinajohtaja Suomessa. K-Plussa-kortilla saa Plussa-pisteitä 460 Neste-asemalta.

Tulevien K-marketien valikoimiin kuuluu laaja valikoima Pirkka -tuotteita sekä muita elintarvikkeita. Valikoimien laajuus vaihtelee asemien koon ja alueen asiakkaiden toiveiden mukaan.

Hampurilaisravintoloita lisää

Teboil-huoltamoille avataan lisäksi sata Rolls- ja Jokes-hampurilaisravintolaa vuoden 2011 loppuun mennessä. Rolls- ja Jokes-ketjujen taustayhtiöille sopimus merkitsee nykyisen liikevaihdon tuplaantumista.

Neljä ensimmäistä Rolls-pilottiravintolaa avataan Teboil-huoltamoille touko-kesäkuussa. Suurempien liikennevirtojen äärelle avataan Rollseja ja pienemmille liikepaikoille Jokes-ravintoloita. Yhtiöt hakevat edelleen voimakasta liikevaihdon kasvua avaamalla ravintoloita esimerkiksi liike- ja matkailukeskuksiin.

Kesko (www.kesko.fi) on suomalainen vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

Oy Teboil Ab (www.teboil.fi) on täyden palvelun öljytalo ja Suomen toiseksi suurin öljy-yhtiö, joka harjoittaa öljy- ja energiatuotteiden markkinointia, myyntiä ja jakelua. Yhtiöllä on valtakunnallinen 568 liikepaikan huoltamo- ja D-asemaverkosto. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 1,7 miljardia euroa.