Kaijansinkot ovat kukkien laatutuottajia

Kaijansinkon puutarhan kukkatuotannolle tunnustustaKotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Nastolassa sijaitsevan Kaijansinkon puutarhan kukkatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Puutarhan omistajat Marko ja Sari Kaijansinkko ovat toimineet yrittäjinä Markon vanhempien vuonna 1977 perustamalla puutarhalla pian kymmenen vuoden ajan.

Kaijansinkkojen yritys on keskittynyt kevään kesäkukkiin ja amppeleihin. Tuotantopinta-alaa on lähes 4500 neliömetriä. Puutarhan tuotteet markkinoidaan vähittäismyyntinä toreilla ja suoraan puutarhalta. Yritys työllistää kiireisimpään aikaan kymmenkunta henkeä.

Tuotanto tapahtuu seitsemässä hyvin varustellussa kasvihuoneessa. Kesäkukat kasvatetaan liikkuvilla pöydillä, jolloin koko pinta-ala tulee tehokkaasti käyttöön. Amppelit puolestaan roikkuvat eri tasoilla pöytien yläpuolella. Kastelu on automatisoitu niin, että kasteluvesi tulee jokaiselle kasville päältä, alta tai tihkuletkuista. Valumavedet kerätään talteen, joten yrityksessä on ympäristöystävällinen suljettu kierto noin 90 %:lla pinta-alasta.

Tavoitteena tyytyväinen asiakas

Kaijansinkoilla uskotaan henkilökohtaiseen palveluun: kuluttajalle annetaan neuvoja, miten hän saa kukkansa menestymään niin, että niistä on iloa mahdollisimman pitkään. Tiedot eri lajien kasvupaikkavaatimuksista ja hoidosta löytyvät myös myyntipaikalta, jotta asiakas voi jo kasveja katsellessaan miettiä niiden sopivuutta omaan pihaansa. Joka vuosi tuodaan valikoimaan jotain uutuuksia, joilla vaativimmatkin harrastajat tehdään tyytyväisiksi.

Koska asiakkaat pääsevät vapaasti kiertelemään kasvihuoneissa, pyritään tilat pitämään mahdollisimman siisteinä. Näin saa itsekin työskennellä viihtyisässä ympäristössä, toteaa Marko Kaijansinkko.

Asiakkaita houkutellaan lähialueilta lehti- ja radiomainonnalla. Tärkeimmäksi vahvuudeksi markkinoinnissa Marko Kaijansinkko arvioi kuitenkin yrityksen tunnettuuden ja ”puskaradion”, joka tuo asiakkaita välillä kauempaakin.