Tuorekartano Oy aloitti Laitilassa

Tuoretuotteiden tukkukauppaan on perustettu uusi holding-yhtiö, Tuorekartano Oy. Konserni on ostanut alalla jo pitkään toimineiden tukkuliike Laitilan Kartanoperuna Oy:n ja kuljetusliike Huutera Oy:n koko osakekannan. Molemmat yhtiöt jatkavat itsenäisinä liiketoimintayhtiöinä uudessa Tuorekartano konsernissa. Yrityksen kotipaikka on Laitila, kertoo Mika Uusikartano.

– Yritys jatkaa ja kehittää tuoretuotteiden tukkukauppaa markkina-alueenaan koko Suomi. Perunatukkurina se kuuluu jo Suomen suurimpiin. Yrityskaupan myötä on tavoitteena kehittää ja kasvattaa hallitusti liiketoimintaa, ja palvella koko vähittäistavarakaupan tuoretuotesektoria. Jakelu tulee ulottumaan koko Suomen alueelle, kertoo hankintajohtaja Mika Uusikartano.

Tuorekartano Oy:n yhtiöissä työskentelee noin 40 henkilöä, jotka jatkavat normaalisti entisissä tehtävissään vanhoina työntekijöinä. Uusista omistajista toimitusjohtajana aloittaa 21.4. Jari Leikko, kaupallisena johtaja Kari Kastari ja markkinointijohtajana Jarkko Laine 7.4 alkaen. Hankintajohtaja Mika Uusikartano jatkaa uudessa yhtiössä vähemmistöosakkaana.

Uudet omistajat ovat aikaisemmin toimineet päivittäistavara-alan johtavissa yrityksissä ja tuovat nyt perustettuun konserniin vuosien kokemuksen päivittäistavarakaupan ja logistiikan eri osaamisalueilta. Tuorekartano Oy on aloittanut toimintansa 27.3.2008.