Leena Saarinen valiittiin Tradekan johtoon

Tradeka Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty elintarviketieteiden maisteri Leena Saarinen. Hän toimi Altia Corporationin pääjohtajana kevääseen 2007 saakka. Sitä ennen hän on toiminut vuodesta 1990 lähtien Unileverissä erilaisissa tehtävissä, muun muassa Suomen Unileverin toimitusjohtajana, Pohjoismaisen suurkeittiöyksikön toimitusjohtajana sekä vähittäiskaupan myyntijohtajana.

– Näen Tradekan toimitusjohtajuuden erittäin mielenkiintoisena ja haastavana tehtävänä. Suomen päivittäistavarakauppa on ollut kauan staattisessa tilassa ja edessä on varmasti suuria muutoksia, joissa Tradeka tulee olemaan dynaamisesti mukana, Leena Saarinen sanoo.

– Tradekan toiminta on kuitenkin rakennettu vahvalle pohjalle, yksi Tradekan vahvuuksista on sen monipuolinen omistajapohja. Omistajat ovat kiinnostuneita yrityksen kehittämisestä ja osallistuvat siihen ammattimaisen hallitustyöskentelyn kautta. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään yhteistyössä heidän ja Tradekan osaavien ammattilaisten kanssa.

Leena Saarinen aloittaa Tradeka Oy:n toimitusjohtajana 1.12.2007. Yhtiön nykyinen vt. toimitusjohtaja Antti Remes jatkaa tehtävässään 30.11.2007 saakka.Tradekan aiempi toimitusjohtaja MARKKU UITTO irtisanoutui elokuussa.