Jepuan Perunalle uusi vastaanottolinja

Jepuan Peruna on kuluvan vuoden aikana investoinut voimakkaasti tuotantolinjaansa.Nyt myös perunoiden vastaanotto kehittyy entisestään, kun niin yhtiön omatviljelijät kuin ulkopuoliset toimittajat voivat toimittaa perunaalaatikkotoimitusten lisäksi myös irtotavarana, kertoo toimitusjohtaja Alf-Håkan Romar.

– Iso-Britannian Spilsbyssäsijaitsevalta TongPeal-yhtiöltä hankitulla uudella vastaanottolinjalla perunatlajitellaan koon mukaan. Investointi tehostaa ja nopeuttaa raaka-aineen käsittelyäja tuo tarpeellisen täydennyksen perinteisille laatikkotoimituksille. Lisäksiylijäämävolyymit on nyt mahdollista myydä tehokkaammin edelleen.

Romarin mukaan laatu jakannattavuus ovat pitkälti riippuvaisia siitä, miten järkevästi ja taloudellisestikyetään hyödyntämään raaka-ainetta.

– Uusi vastaanottolinja mahdollistaaraaka-aineen tehokkaamman ja kannattavamman hyödyntämisen. TongPeal kykeneetarjoamaan toimitusvarmuutta pitkällä tähtäimellä, mitä myös ainutlaatuinenomistajarakenteemme tukee. Lisäksi uusi innovatiivinen vastaanottolinja mahdollistaalaajentamisen ja kehittymisen pitkällä tähtäimellä, Jepuan Perunan toimitusjohtajaAlf-Håkan Romar sanoo.

– Olemme toimittaneet kuluvan vuoden aikana useita vastaanottolinjoja. Jepuan Perunanvaatimukset olivat korkealla, mikä oli meille haaste. Vastaanottolinjamme onnistuikuitenkin vastaamaan asiakkaan vaatimuksiin. Olemme erittäin iloisia siitä, ettäJepuan Peruna päätti investoida meidän laitteistoomme, TongPealin toimitusjohtajaCharles Tong sanoo.

TongPealin vastaanottoratkaisut ovat tuoneet uutta nostetta perunateollisuuteen.Jepuan Perunan asennus on ensimmäinen askeleemme Suomessa. Muualla Skandinaviassaasennuksia on jo jonkin verran tehty, sanoo Odensbackenin Bo Adolfsson, TongPealinSkandinavian edustaja.

– Viljelijöillämme ja toimittajillamme on nyt kaksi vaihtoehtoa: jatkaalaatikkotoimituksia tai toimittaa peruna irtotavarana. Ilahduttavaa on, ettätuotantolinjan tehokkuus samalla kasvaa, Jepuan Perunan hallituksen puheenjohtajaBo-Göran Finskas toteaa.

Jepuan Peruna Ab – Jepuan Peruna Oy on vuonna 1976 perustettu, paikallistenperunanviljelijöiden omistama yhtiö. Yhtiö valmistaatyhjiöpakattuja esikeitettyjä perunoita suurkeittiöiden tarpeisiin Sous Vide-menetelmällä. Tuotteita myydään markkinointinimellä JEPO ja ne ovat alansamarkkinajohtajia Suomessa. Tuotteita menee myös vientiin.

TongPeal perustettiin joitakin vuosia sitten, kun Tong Engineering ja PealEngineering yhdistyivät. Yhtiö on Iso-Britannian suurimpia perunan- javihannestenkäsittelylaitteiden toimittajia. Yhtiön palveluksessa työskentelee 145henkilöä. TongPeal toimittaa vastaanotto-, lajittelu- ja pesulinjoja lisävarusteillaniin maatalouteen kuin teollisuuteen.