PUUTARHA-Sanomissa päättäjien haastatteluja

Uusimmassa Puutarha-Sanomat -lehdessä (5/2007) laaja juttupaketti päättäjien haastatteluja: maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä ja Tradeka Oy:n toimitusjohtaja Markku Uitto sekä Hankkija-Maatalous Oy:n toimitusjohtaja, maanviljelysneuvos Ensio Hytönen.

Päätoimittaja Jouko Tikkanen arvuuttaa pääkirjoituksessa, miksi valtakunnallisesti hyvin merkittävällä paikoilla olevat ihmiset haluavat kertoa viestinsä Puutarha-Sanomat -lehden kautta.

– Toki lehti on noteerattu laadukkaaksi julkaisuksi laajalti, mutta se ei riitä selitykseksi. Todellinen syy on se, että haastateltavat arvostavat puutarha- ja perunanviljelijöiden työtä. Samalla he haluavat tukea sitä yhteistyötä, jota tarvitaan viljelijöiden, teollisuuden, tukkujen, vähittäiskaupan ja viranomaisten välillä, vastaa Tikkanen.

Luonnollisesti lehdessä on tuhti paketti viljelijähaastatteluja. Kansikuvassa oleva tillinviljelijä Juhani Kivistö kertoo, miten tillinviljely ei yksin elättänyt, vaan hän löysi kaivuriyrittäjän työtä HL-Vihanneksen Heikki Lindströmin jeesaamana.

– Aloitin maanviljelyn heti armeijasta päästyäni. Olisin jo aikaisemmin lyönyt maataloudessa hanskat naulaan, ellei tilliä olisi ollut, toteaa Juhani.

Kivistö kertoo urakointibisnekseen lähdön syntyneen nopeasti. – Helmikuussa alettiin asiasta puhua ja huhtikuun 2. päivänä hommat käynnistyivät.

– HL-Vihanneksen Heikki Lindströmin intresseissä oli myydä koneita. En hommaan muuten olisi lähtenyt, mutta Heikki järjesti myös kolmivuotisen urakointisopimuksen, sanoo Juhani tyytyväisenä.

Yritys on Juhanin 26-vuotiaan pojan Mikon nimissä ja se on nimeltään Kimico Oy. – Minä olen yrityksessä renkinä. Kaivinkoneenkuljettaja oli ollutkin pikkupoikana oikein toiveammattini, nauraa Juhani.

Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 5/2007 on yllä olevien artikkeleiden lisäksi mm:

HOLLOLA:Varhaisperunaa Salpausselältä
ESPOO: Seilori reivasi purjeensa myötätuuleen
LAVIA: Tiina ja Juha Rampa pyörittävät taimistoa
SUONENJOKI: Hänniset venyttävät mansikkasesonkia
NÄRPIÖ: Kurt Lassfolk siirtyi allergian vuoksi tomaatista paprikaan jaLilian Lagerström viljelee kesäkukkia intohimolla
SALO: Hietanen tuottaa sipulia ympäri vuoden
VIRO: Viro imee kesäkukkia Suomea paremmin, Peep Prommin haastattelu
Juhani Piiraisen artikkeli siitä, kuinka kemiallinen torjunta on jäämässä välivaiheeksi

Voit tilata Puutarha-Sanomat -lehden oikealla olevasta linkistä.