Profood on perunan puolesta

Puutarha-Sanomat nro 4:ssä oli Profood Oy:n toimitusjohtaja Pirkko Suhosen haastattelu. Profood osti Raisioin tehtaiden perunaliiketoiminnan ja myös Vihannin ja Kortesjärven kiinteistöt siirtyivät perunanviljelijätaustaisen Profoodin omistukseen. Profood ottaa vastuun liiketoiminnasta kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

– Tehtävänä on kääntää toiminta kannattavaksi. Kotimainen ranskanperuna on lähes hävinnyt kauppojen pakastealtaista. Haluamme päästä takaisin kauppaan ja saada markkinoita, sillä pystymme olemaan kilpailukykyisiä, kun pk-yrityksenä viritämme toiminnan ja tuotannon hyvin tehokkaaksi, uskoo Suhonen.

Hallituksen jäsen Eero Pisilä kertoo Puutarha-Sanomissa monien sanoneen kaupan olleen iso muutos. – Olen todennut, että se oli vasta muutoksen alku. Stabiilit rakenteet estävät kehitystä, onpahan nyt sekoitettu pakkaa.

Profoodin takana on Kantaperuna, Markku Tuuli ja Potwell Oy. Potwellin toimitusjohtaja Teppo Vetoniemi toteaa, että kauppaan ei liity mitään salaliittoteorioita. – Yksinkertaisesti ”money talks” eli kauppa on Potwell Oy:lle puhdas sijoitus, ja odotamme, että saamme rahat takaisin.

Puutarha-Sanomat nro 4:ssä oli mm. seuraavat artikkelit:

Profood on perunan puolesta

Siemenperunarumba on käynnissä

Ideaparkissa on myös ruokakauppaa, Euromarketin Tuomo Pekkalan haastattelu

Kontumarketissa arvostetaan kotimaisuutta, kauppias Esa Kiiskisen haastattelu

Ali-Marttilan puutarhasta ruusua

Lepaalla on monipuolista oppimista

Luumutomaattia sopivia määriä Korsnäsista

Aholaisten nuoripolvi jatkaa salaattituotantoa Joroisilla

Biokian kuivatut marjat kauppoihin

Keijo Kolehmaisen puutarhasta kesäkukkia

Steelmark rakentaa kasvihuoneita Närpiössä.

Jussi Vehviläinen keskittyy varhaismansikkaan

Kannasta siistitään naapuriavulla

Halla hätyytteli varhaistuotantoa Lounais-Suomessa

Kasvihuoneisiin kemikaaleja yhä vähemmän

Puutarha-Sanomat nro 4 ilmestyi huhtikuun lopulla. Voit tilata lehden asiakaspalvelustamme tai oikeassa palkissa olevasta linkistä.