Kasvishovi Oy ja Oulun Laatukasvis Oy yhteen

Oululainen kasvisten jalostukseen erikoistunut Kasvishovi Oy on ostanut 1.5.2007 oululaisen hedelmä- ja vihannestukkuliike Laatukasvis Oy:n osake-enemmistön. Laatukasvis Oy:n toimitusjohtaja Asko Järvinen kertoo, että yritykset tekevät yhdessä palvelua ja entistä paremmin.

Kasvishovi Oy on Oulun Limingantullissa toimiva perheyritys. Kasvishovi on perustettu vuonna 1987 Marjamakasiini nimellä jatkamaan Hätälä Oy:n 1930-luvulla aloittamaa marja- ja torikauppaa. Kasvishovi laajensi vuonna 1997 toimintaansa kasvisten jalostustoimintaan. Toimitusjohtaja on Eija Katvala ja Kasvishovissa työskentelee 26 henkilöä.

– Kasvishovin liiketoiminta on kasvanut matkan varrella yritysostoin. Yritys on erikoistunut jalostamaan laadukkaita vihannes- ja hedelmätuotteita sekä HoReCa -asiakkaille että vähittäiskaupoille, kertoo markkinointipäällikkö Tuukka Puhakka.

Puhakan mukaan Kasvishovi on toiminut edelläkävijänä ruokaisampien kuluttajapakattujen tuoresalaattien toimittajana.

– Kasvishovi on panostanut toiminnassaan yksilölliseen ja joustavaan ammattitaitoiseen palveluun sekä laatuun ja toimitusvarmuuteen.

Asko Järvinen kertoo, että Laatukasvis Oy on yksi Pohjois-Suomen pitkäikäisimmistä yksityisistä tuoretukkuliikkeistä, sillä se on perustettu vuonna 1987 Oulun Alppilan kaupunginosaan. – Yrityksillä on samat toimialat, asiakaspalvelun tavoitteet ja arvot, joten oli luontevaa jatkaa liiketoimintaa yhtiökumppaneina. Yhtiöiden tavoitteena on yhdessä tarjota asiakkailleen parempaa palvelua, jossa korostuu lähiruoka ja paikallisuus. Yritykset hakevat synergiaetuja niin osto- ja myyntitoiminnasta kuin jakelustakin.

– Molempien yhtiön omistajat, henkilökunta ja tuotteet pysyvät samoina. Asiakkaille tarjottava kokonaisvalikoima laajenee yhteistyön myötä ja ammattitaidollinen osaaminen kasvaa molemmissa yrityksessä, toteaa Järvinen.