Kauppiaskierto K-supermarketeissa

Helsingin Käpylässä 13 vuotta Musta-Pekka -nimistä kauppaa pyörittänyt Pekka Taavitsainen muuttaa Helsingin Laajasalon K-supermarkettiin kauppiaaksi. Käpylään taasen tulee Jouni Ekholm, joka on nelisen vuotta ollut Hyrylässä K-supermarketin kauppiaana.

Pekka Taavitsainen antoi haastattelun Tukkutori-lehteen maaliskuussa, jossa hän ensimmäisen kerran julkisti kauppapaikkansa vaihdon.

– Käpylän myymälässä on edessä lähes 1,5 miljoonan euron arvoinen remontti, joka kestää kaksi vuotta. Raha ei ole syy, vaan oma ikä. Minulla on nyt 60 vuotta mittarissa ja kauppiassopimukset loppuvat 65 ikävuoteen, eikä kauppaa voi siirtää omille lapsille.

– Rakentamisen aikana asiakaskatoa väistämättä tulee. En ehdi saada investointeja takaisin. Jos työvuosia olisi jäljellä kymmenen, niin kaksi laihaa vuotta ja kahdeksan lihavaa vuotta kävisivät oikein hyvin.

Taavitsaisen mukaan Käpylä on ollut hyvä liikepaikka. – Tämä tulee vielä ihanammaksi, kun Alkot ja muut tulevat vierelle.

– Aloitan Laajasalon K-supermarket kauppiaana kesäkuun alussa. Sen liikevaihto on 12 miljoonaa euroa, joten se on pienempi kuin Musta-Pekka, jonka liikevaihto on 20 miljoonaa euroa. Laajasalo on jäähdyttelypaikka, kun vielä ei henno luopua, nauraa Pekka Taavitsainen partaansa.

Jouni Ekholmille Musta-Pekka on tututumpaakin tutumpi paikka, sillä hän oli siellä pitkää hevihoitajana ennen omaa kauppiasuraa. Musta-Pekassa työskennellessään Jouni Ekholm voitti Kotimaiset Kasvikset ry:n järjestämän Suomen paras hevi-osasto kilpailun vuonna 1998 ja uudelleen vuonna 2000.

Jouni Ekholmin yritys on Ruokajones Oy. Hän aikoo ainakin aluksi jatkaa myös Tuusulassa K-kauppiaana siihen asti kunnes Hyrylään on löydetty uusi kauppias.

Jouni Ekholm kertoi Kesk-Uusimaa -lehdelle viiihtyneensä Hyrylässä valtavan hyvin kauppiaana eikä hän ollut suunnitellut vaihtavansa toiseen paikkaan.

– Mutta kun minulle tarjottiin mahdollisuutta vaihtoon, päätin ottaa haasteen vastaan, kertoo Ekholm.