Orvokit ilmestyivät Tukkutorin ulkomyyntiin

Ensimmäiset orvokit ilmestyivät tänään 12. päivänä huhtikuuta Helsingin Tukkutorin pihalle aamuauringon myötä. Ulos tuotteitaan myymään uskaltautui 6 puutarhuria, joilla jokaisella oli myynnissä värikkäitä orvokkeja laatikoissa tai amppeleissa.

– Koska aurinkoa on riittänyt, tuotteet ovat edellä normaalista kevään aikataulusta ja kevät vaikuttaa hyvältä kaupan kannalta, vaikka lyhyt kylmä jakso vähensikin hetkeksi myyntiä, myhäilee Tapio Nieminen Niemisen Puutarhalta Mäntsälästä.

– Parin viikon päästä alkaa tulla muitakin kesäkukkia ja amppeleita. Ensimmäiset orvokit tulivat myyntiin jo 15.3. Kukkien viljelyala on meillä sama kuin viime vuonnakin, koska enempää tilaa ei ole, vaikka kysyntää saattaisi ollakin enemmän.

Jouko Frosterus kertoo orvokkien sinisien sävyjen ja ”liukuvärjättyjen” lajikkeiden olevan suosituimpia. Amppeleita menee joka vuosi yhä enemmän taimien kustannuksella.

–Lämmin ja aurinkoinen kevät on aiheuttanut hieman liikaakin kasvua puutarhalla ja tavaraa tulee liian nopeasti, toteaa karkkilalainen Jouko Frosterus.

– Myös kovasta tuulesta on ollut haittaa. Kysyntä on kuitenkin vilkasta, orvokkeja ostetaan entiseen tahtiin. On mukavaa päästä ulos myymään, sisällä viherhallissa on liian ahdasta.

Tukkutorin ulkomyynnin sesonki alkaa virallisesti 1.4.2007, avajaiset pidetään tiistaina 8.5.2007 klo 8-10 toritelttojen äärellä. Myös torikatoksien pystytys alkaa silloin.