AGAn puhdasta hiilidioksidia Scheteligiltä

Kaasuyhtiö AGA ja puutarha-alan monitoimiyhtiö Schetelig syventävät vuonna 2000alkanutta markkinointiyhteistyötään. Jatkossa Schetelig toimii maanlaajuisestiAGA:n edustajana kasvihuonehiilidioksidin toimituksiin liittyvissä asioissa.

Ilman normaali hiilidioksidipitoisuus, 340 ppm, ei riitä tuottamaan parastakasvutulosta kasvihuoneissa. Kasvihuoneilmaan lisättävä hiilidioksidi paitsilisää satoa, myös aikaistaa sitä ja parantaa kasvien vastustuskykyä.

– Puhtaan hiilidioksidin käyttö kasvihuoneissa on lisääntynyt. Se on käytössäerittäin turvallista ja sen määrää on helppo kontrolloida, kertoo Scheteliginmyyntijohtaja Raija Holmqvist.

– Esimerkiksi tomaatin, kurkun ja salaatin sato kasvaa keskimäärin 25 – 30 %,mutta suuremmistakin luvuista on näyttöä. Myös leikkokukat ja ruukkukasvithyötyvät hiilidioksidilannoituksesta.

– Yhteistyössä puutarha-alan markkinajohtajan kanssa voimme tarjotaasiakkaillemme viimeisintä tietotaitoa puhtaan hiilidioksidin käytöstä, sanooAGA:n elintarvikesegmentistä vastaava Harri Saviranta.

– Hiilidioksidi otetaan talteen ja hyötykäyttöön teollisuuden prosesseista. AGA ontänä vuonna avannut Euroopan suurimpiin kuluvan talteenottolaitoksen NesteenKilpilahden jalostamon yhteyteen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Schetelig-konserni on puutarha-alan monitoimiyhtiö, joka palveleeammattiviljelijöitä, jälleenmyyjiä ja muita puutarha-alan ammattilaisia. Siihenkuuluu kolme liiketoimintayhtiötä Suomessa ja tytäryhtiöt kahdeksassa maassa.Konsernin liikevaihto vuonna 2006 oli 38,9 miljoonaa euroa.

AGA on osa The Linde Groupia, joka on maailman johtava kaasuyhtiö. The LindeGroup palvelee asiakkaitaan yli 70 maassa tarjoten teollisia ja lääkkeellisiäkaasuja, sovellusosaamista, laitteita ja palveluja. Näiden avulla asiakkaatvoivat parantaa toimintansa tuottavuutta ja kannattavuutta ympäristölleystävällisin keinoin. Konsernin yhteenlaskettu myynti oli vuonna 2005 12,7miljardia euroa ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli 53 000 työntekijää.