Turussa toukokuussa käytävän Suomen Keittiömestari 2007 -kilpailun finalistit on valittu. Kilpailuun tiensä selvittivät MATTI JÄMSEN (Ravintola Fishmarket, Helsinki), SAULI KEMPPAINEN (Ravintola La Cocina, Helsinki), OLLI KOLU (Ravintola Savoy, Helsinki), JUSSI KUMPULAINEN (Lapin ammattiopisto, palveluala, Rovaniemi), ARTO RASTAS (Ravintola Villa Hakkari, Lempäälä) ja JOUNI TOIVANEN (Ravintola Yume, Helsinki).
Loppukilpailijoista Kumpulainen lunasti finaalipaikan voittaessaan Maakuntakokki -kilpailun ja loput viisi finalistia valittiin reseptien ja annoskuvien perusteella. Reseptikilpailussa ehdokkaiden tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin ateriakokonaisuus kahdeksalle hengelle.
Raaka-aineet paljastetaan edellisenä päivänä
Suomen Keittiömestari -kilpailu järjestetään WACSin eli Maailman Keittiömestariliiton sääntöjen mukaan. Kyseessä on korikilpailu eli raaka-aineet neljän ruokalajin menuun paljastetaan finalisteille edellisenä päivänä. Loppukilpailijoita testataan myös viinitietoudesta, sillä jokaiselle ruokalajille on valittava sopiva ruokajuoma.
Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari TAPIO LAINE. Hänen lisäkseen tuomaristo koostuu viidestä makutuomarista, kahdesta keittiötuomarista ja kahdesta viiniasiantuntijasta. Annoksia pääsee arvioimaan myös lehdistön edustajia, jotka nimeävät lehdistön suosikin.
Kilpailun voittaja edustaa Suomea syksyllä Pohjois-Euroopan osakilpailussa Tallinnassa. Tämän osakilpailun voittaja puolestaan matkaa vuonna 2008 Dubaihin kisaamaan Maailman Paras Keittiömestari -tittelistä.