Luomuporkkanasose valittiin Vuoden luomutuotteeksi

Pirkka Luomuporkkanasose paistattelee nyt päivänvalossa, sillä se on juuri valittu Vuoden Luomutuotteeksi 2007. Tuote vakuutti raadin kotoisella maullaan, raikkaudellaan, pirteällä värillään ja hyvällä rakenteellaan. Kaikenikäisille ja kuntoisille ruokailijoille soveltuva puolen kilon pakkaus on useimmille kotitalouksille sopiva ja ammattikeittiökäyttöön on mahdollista saada suurempi pakkaus.

Tuote on täysin kypsä, mikä helpottaa ja monipuolistaa tuotteen käyttöä. Sitä voi käyttää sekä välipalana että erilaisten ruokien raaka-aineena. Tuotteen avulla voidaan raadin mukaan monipuolistaa kuluttajien käsitystä porkkanan käyttömahdollisuuksista ja siten edistää ja lisätä terveellisen tuotteen käyttöä suomalaisessa ruokavaliossa. Tuotteen valmistaja on Lieksan Laatuherkut Oy ja valmistuttaja Ruokakesko Oy.

Finaaliin ylsi kuusi tuotetta

Tällä kertaa kilpailun finaaliin pääsivät seuraavat kuusi tuotetta: Lieksan Laatuherkkujen Pirkka luomuporkkanasose, Petsmon Marjojen saskatoonjuoma ja porkkana&marja-smoothie, Sysmän Luomuherkkujen omenakarpalo luomumysli, Kymppi-Maukkaiden sokeriton luomumämmi sekä Polar Shiitakkeen luomusiitakesienipakkaus.

Luomuliitto ry järjestää Vuoden Luomutuotekilpailun vuosittain. Tuotteen pääraaka-aineiden tulee olla alkuperältään suomalaisia ja tuotettu luomuvalvontaan kuuluvalla tilalla. Valintaraatiin kuuluivat Elintarvikeviraston, Finfood Luomun, Luomukeittiökeskuksen ja Pirkanmaan Maa- ja kotitalousnaisten edustajat sekä raadin puheenjohtajana ja järjestäjän edustajana TIINA KETOLA. (Finfood)