Vihannestuottajille viirejä

Vihannesviljelijät ry antoi tunnustusta Hemmo Salmiselle ja Tapio Hietaselle heidän pitkäaikaisesta työstä yhdistyksessä. Yhdistyksen puheenjohtaja Sven Engblom ja varapuheenjohtaja Esko Holma luovuttivat heille viirit tammikuun 9. päivänä pidetyllä seminaariristeilyllä.

Konsulentti Jorma Jokela ProAgria Farmasta kertoo, että Turusta Tukholmaan järjestetyllä seminaariristeilyllä on pitkät, lähes 30 vuoden perinteet. – Järjestäjinä olivat tänä vuonna Farma, Suomen Talousseura, Vihannesviljelijät ry, HML:n piirit. – Yhteisen seminaariosuuden jälkeen oli erilliset seminaarit vihannesten, mansikan ja omenan viljelijöille. Tänä vuonna oli ohjelmassa ensimmäistä kertaa vadelmaseminaari, jonka järjestelyistä huolehti vadelmakerho. Pomonakerho valmisteli puolestaan omenaseminaarin, kertoo Jokela.

Seminaariin osallistui noin 160 viljelijää ja yritysten edustajaa. – Pääosa viljelijöistä tulee Lounais-Suomesta ja Uudeltamaalta, mutta hajatapauksia tulee kauempaakin. Olipa tänä vuonna kaksi ruotsalaista ja viime vuonna oli yksi venäläinen osallistuja.

Seminaariristeilyllä muistettiin tammikuun lopussa eläkkeelle jäävää konsulentti Jorma Jokelaa. Hän tulee kuitenkin jatkamaan Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liiton konsulenttina. Osallistujat vetosivat Jokelaan myös, jotta hän järjestäisi vuoden kuluttuakin seminaarin.

Laivaristeilyjä on tulossa pian lisää. Juurestentuottajien, Kaalintuottajain ja Sipulintuottajain seminaari alkaa 5. päivänä maaliskuuta ja Hedelmä- ja Marjanviljelijäin 14. päivä maaliskuuta. Molemmat seminaarit ovat välillä Helsinki-Tukholma-Helsinki.