Satakunnan Taimitukku maailman eliittiin

Lavialainen perennataimisto Satakunnan Taimitukku teki suomalaistapuutarhahistoraa kivutessaan finalistien joukkoon Maailman paraspuutarhayritys -kilpailussa. Koristekasvien sarjassa kilpaillut SatakunnanTaimitukku oli kisan loppusuoralla ainoa perennatuotantoa edustava yristysja myös koko kilpailun ainoa pohjoismainen finalisti. Kisan parhaatpalkittiin viikonloppuna Amsterdamissa pidetyssä juhlavassapalkintotilaisuudessa.

Suositun Maailman paras puutarhayritys -kilpailun järjestää Englannissatoimiva maailmanlaajuinen Worldgrower-nettijulkaisu yhteistyössäNexus-kustantamon ja hollantilaisen Hortifair-messuorganisaation kanssa.Kilpailussa on seitsemän sarjaa, joiden voittajista yksi valitaan koko kisanparhaimmaksi. Tällä kertaa ykkössijalle ylsi englantilainen Southern EnglandFarms Ltd, jonka pääkasvi on kukkakaali lähes 5 000 hehtaarin alalla.Koristekasvisarjan voitti kolumbialainen Colibri Flowers Sa, joka kasvattaaneilikkaa 30 hehtaarin alalla.

Suurten kansainvälisten yritysten joukossa Satakunnan Taimitukun menestys onpieni ihme. Se kuitenkin osoittaa, että määrätietoinen yritystoiminnankehittäminen tuo tulosta. Tuomariston mukaan Satakunnan Taimitukunerityisosaamista on sujuvan tuotannon lisäksi työmenetelmien ja tuotteidenjatkuva kehittäminen laajan yhteistyöverkoston avulla. Omistajat Tiina ja Juha Rampa osaavat ottaa kehitystyöhön mukaan työntekijät,tavarantoimittajat ja asiakkaat. Näin markkinoille saadaan tuotteita, jotkavastaavat asiakkaiden tarpeita. Viljelyn kehittämisessä on ratkaistu niitäongelmia, jotka johtuvat vaikeista pohjoisista viljelyolosuhteista jalyhyestä taimien myyntisesongista.