Marketanpuistossa ViherTek-näyttely 31.8.-1.9.

Espoon Marketanpuistossa järjestetään elo-syyskuun vaihteessa viidettä kertaa viheralan koneiden, laitteiden, ulkokalusteiden, kasvillisuuden ja muiden tuotteiden erikoisnäyttely ViherTek. Ammattiväelle suunnatussa näyttelyssä nähdään taas alan viimeisimmät uutuustuotteet, joita tällä kertaa on mukana poikkeuksellisen paljon.

Näyttelyssä kisaavat myös nuoret viherrakentamisen taitajat puutarha-alan oppilaitoksista. Kyseessä on maailmanlaajuisen Skills-kisan Suomen karsinta.

Äänetön ammattiruohonleikkuri akkutekniikalla

Yksi ViherTekin mielenkiintoisimmista uutuuksista on suomalaisen Action Machines Oy:n kehittämä akkukäyttöinen ammattikäyttöön suunniteltu päältäajettava ruohonleikkuri. Näyttelyvierailla on mahdollisuus koeajaa tätä uutuutta, jonka moni uskoo ympäristöystävällisenä ja äänettömänä vaihtoehtona mullistavan ruohonleikkurimarkkinat kokonaan. Kohua uutuuden ympärillä riittää muutenkin, kertoohan sen kehittäjä leikkurin käyttökustannusten jäävän euroon työpäivässä. Uutuusleikkurin esittely ja koeajot Action Machines Oy:n osastolla näyttelypäivinä.
ViherTekissä nähdään myös runsaasti muita ruohonleikkuriuutuuksia ja viheralan koneita.

Näyttelypäällikkö Seppo Närhi kertookin, että konetarjonta on tänä vuonna laajempi ja monipuolisempi kuin koskaan ennen.Muista ViherTek-näyttelyn uutuuksista Närhi mainitsee kivialueiden saumausaineen, jonka läpi rikkakasvit eivät kivien saumoihin kasva. Saumattu alue pysyy siistinä ilman hoitoa. Tähän Rompox-saumausaineeseen tutustutaan Nyx Oy:n työnäytösalueella. Työnäytökset tasatunnein kello 11.00 ja 14.00 välillä molempina näyttelypäivinä.

Skills-ammattitaitokilpailun Suomen karsinta

ViherTek-näyttelyssä kisataan myös nuorten käden taitajien paremmuudesta viherrakentamisessa. Kilpailuun osallistuu yksi työpari yhteensä viidestä puutarha-alan oppilaitoksesta. Voittajaparille on luvassa matka Japaniin World Skills -ammattitaitokilpailuun syksyllä 2007.

Kisa alkaa torstaina klo 9.00 ja sitä käydään molempina näyttelypäivinä. Tehtäviin sisältyy kivi-, vesi- ja puurakentamista sekä kasvien istutusta. Voittaja selviää perjantaina klo 15.00. Tuomaristoon kuuluvat työnantajien edustajana Henrik Bos, Pikon Taimistosta, puutarhaopettaja Jari Rekola Työtehoseuran ammatillisesta kurssikeskuksesta sekä kuntien edustajana Janne Syrjä Tampereen kaupungilta. Ylituomarina toimii Pirkka Vaasvainio HAMK Lepaasta.

Miniseminaareja ammattilaisille

ViherTek-näyttelyn yhteydessä järjestetään kolme miniseminaaria. Seminaarien aiheita ovat ryhmäkasvien uudet tuulet, julkisten viheralueiden kastelu sekä viime aikoina paljon puhuttu stabilointi, erityisesti siihen uusi kehitetty tekniikka, joka mahdollistaa rakentamisen kantamattomille maille.

Seminaarit järjestetään näyttelyalueella YI Sydvästin luentotilassa. Hinta Viherympäristöliiton jäsenille 40 euroa / seminaari, muille 50 euroa / seminaari.

ViherTek on avoinna 31.8. klo 10-16 ja 1.9. klo 9-15. Sisäänpääsy kutsukortilla tai portilla kirjautumalla, ei sisäänpääsymaksua. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Marketanpuiston ystävät ry ja Viherympäristöliitto ry.

Lisätiedot: näyttelypäällikkö Seppo Närhi, 0400 419085, seppo.narhi@puutarhaliitto.fi