Huumori houkuttaa ostamaan

Kun sekä myyjä että asiakkaat ovat iloisella mielellä, niin kaupanteko sujuu. Tämän on Seppo Pylvänäinen Pukkilasta todennut, kun hän on harjoittanut vuosikymmeniä torikauppaa Helsingissä.

Seppo Pylvänäinen on virittänyt kevätkukkien myyntipisteen Helsingin Hakaniemeen maalaisten toripaikalle lauantaina, huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Taustalla on jyhkeä SAK:n päämaja ja myyntirintaman suunta on torin keskustaan päin. Tori on vain kovin tyhjä, sillä tori on lumisohjoinen ja vettä sataa.

Vanhempi rouvashenkilö huomaa tutun myyjän ja Sepon huikaisut rohkaisevat häntä astelemaan lähemmäksi.
– Minä sain niin hyviä narsisseja viime keväänä, että ostanpa nytkin.
– Eipä ne sitten ole olleet ihan huonoja, kun muistellaan vielä vuoden takaa. Tänä vuonna ne ovat siitäkin vielä viritettyjä, vastaa Seppo ja kauppaa syntyy.

– Käteisasiakkaat saavat tulla jonon kärkeen. No, maksuaikaa saa iltapäivään saakka, huikkailee Seppo lähes tyhjälle torille ja ohi aikonut asiakas kääntyy kaupantekoon.
– Mitäs tulppaani maksaa?
– Vitosen puntin saa tänään vitosella ja kympin puntin kympillä.
– Vanhanen ostaa pelkästään näitä vitosen puntteja, rohkaisee Seppo asiakasta viemällä ajatukset pääministerin tekstiviestikohuun.

Seppo Pylvänäisen myyntikikkoja käsittelevä artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Puutarha-Sanomain lehdessä numero 4/2006.Voit tilata Puutarha-Sanomat -lehden oikeassa palkissa olevasta linkistä.